Ermenek maden faciasının 5. yılı

KARAMAN (AA) - Ermenek Belediye Başkanı Atila Zorlu, 5 yıl önce Ermenek'te yaşanan maden kazasının 5. yıldönümü nedeniyle bir basın toplantısı düzenledi.Ermenek...
Ermenek maden faciasının 5. yılı

KARAMAN (AA) - Ermenek Belediye Başkanı Atila Zorlu, 5 yıl önce Ermenek'te yaşanan maden kazasının 5. yıldönümü nedeniyle bir basın toplantısı düzenledi.

Ermenek Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Zorlu, 28 Ekim 2014'teki faciada ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi.

Zorlu, 5 yıl önce 18 kişinin ölümüyle sonuçlanan elim maden kazası sonrasında ilçedeki maden işletmelerinin kapatıldığını hatırlattı.

50 yılı aşkın zamandır geçimini madencilik ve tarımdan sağlayan Taşeli bölgesi halkının maden ocaklarının kapanmasından sonraki en büyük sorunlarından birisinin işsizlik ve istihdam sıkıntısı olduğunu ifade eden Zorlu, şunları kaydetti:

"Bu nedenle yoğun bir göç var. Hayvancılık ve tarım için uygun arazi yok. Madenlerin kapanması sosyo ekonomik sıkıntılarını da beraberinde getirmiştir. Madenlerin kapatılması bir çözüm değildir. Çözüm olmadığı geçen 5 senelik süreçte görülmüştür. Bu madenler daha sağlıklı ve güvenli şekilde nasıl çalıştırılır, bunun yolunu bulmak lazım. Bir ilçenin kaderi sadece kömür olmamalıdır. Bunun için çalışmalarımız, projelerimiz var. Fakat bunlar hemen meyvesini vermez, zaman lazım. Biz herkesin desteğiyle bölgemizin maden kazası ile değişen kaderini yeniden yazmak istiyoruz."

Toplantıya bazı belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar da katıldı.

Kaynak: