Ersin Destanoğlu, Avrupa'nın en iyi kalecileri arasında

Beşiktaş'ta bu sezon 10 maçta kalesinde gol görmeyen genç kaleci Ersin Destanoğlu, Avrupa'nın da en iyi 10 kalecisi arasına girmeyi başardı.
Ersin Destanoğlu, Avrupa'nın en iyi kalecileri arasında

Beşiktaş'ın genç kalecisi Ersin Destanoğlu, bu sezon 10 lig maçında gole kalesini kapattı ve golsüz maç oranıyla Avrupa'nın en iyi 10 kalecisi arasına girerek Avrupa Şampiyonası'na göz kırptı.

Avrupa'nın en iyi kalecileri arasına girdi

Sabah'ta yer alan habere göre; Beşiktaş'ın 20 yaşındaki file bekçisi Ersin Destanoğlu performansı ile Avrupa'nın en iyi kalecileri arasına girdi.

Ersin 0,48'lik golsüz maç oranı yakaladı

Genç file bekçisi Denizlispor karşısında da kalesini gole kapatırken, bu sezon görev yaptığı 24 maçın 10'unda rakiplerine gol izni vermedi. Ersin 0,48'lik golsüz maç oranı yakalarken, bu değerde de Avrupa'nın en iyi 10. ismi durumuna geldi.

Avrupa Şampiyonası kadrosuna göz kırptı

Avrupa Şampiyonası kadrosuna göz kırpan genç eldivenin 10. sırada olduğu listenin ilk sırasında ise 0.63'lük oranıyla Manchester City kalecisi Ederson yer alıyor.

Güneş'e mesaj gönderdi

Geride kalan haftalarda 17 kez ağlarını düşüren 20 yaşındaki Ersin, 37 net kurtarış yaptı. Türkiye U21 Milli Takımı'nın da kalesini koruyan başarılı oyuncu, yüzde 88 gibi yüksek bir topu oyuna sokma başarısı ortaya koydu. 

Avrupa Şampiyonası'nda yer alma arzusu içerisinde olduğunu Denizlispor maçı sonrası tekrardan dile getirerek A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş'e mesaj gönderen Ersin Destanoğlu, Altay Bayındır (F.Bahçe) ve Uğurcan Çakır (Trabzonspor) ile bu alanda yarış içerisinde.

 

KAYNAK: AJANSSPOR