Ersin Tatar: Bu yaraları hep birlikte saracağız

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ''Türkiye Tek Yürek" yardım kampanyasına 3 maaşını bağışladığını açıkladı.
Ersin Tatar: Bu yaraları hep birlikte saracağız

Türkiye, KKTC ve Azerbaycan'dan ulusal ve uluslararası 213 televizyon ve 562 radyonun katılımıyla yapılan "Türkiye Tek Yürek Kampanyası Ortak Yayını"na telefonla bağlanan Tatar, KKTC'de çeşitli kampanyalar düzenlendiğini söyledi.

Yapılan kampanyalarda 1000 konteyner konut için bağış toplandığını vurgulayan Tatar, "Bu vesileyle Türk halkına 'geçmiş olsun' diyorum. Adıyaman'da voleybol takımımız da enkaz altında kaldı. 24 çocuğumuz, toplamda 50 insanımızı orada kaybettik. Dualarımız Türkiye iledir. Bu akşam kendi adıma 3 aylık maaşımı bağışlıyorum. İnşallah bu yaraları hep birlikte saracağız. Biz güçlü bir milletiz, her zaman olduğu gibi Türkiye'nin kopmaz parçasıyız." diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş da ortak yayına bağlandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da ortak yayına bağlanarak, Türk milletinin güçlü bir millet olduğunu vurguladı.

Erbaş, şöyle konuştu:

"Bu kardeşlik ruhuyla inşallah yaralarımızı saracağız. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak depremin yaşandığı ilk andan itibaren binlerce kadın ve erkek görevlimizle, 600 civarında tır dolusu insani yardım malzemesiyle 500'ü aşkın hizmet aracımızla arama-kurtarma ekiplerimizle milletimizin yanındayız. Geçen hafta cuma günü bir kampanya yaptık. Bu kampanyamızda 310 milyonluk nakdi bir yardım oluştu ve AFAD'a aktarıyoruz bu yardımı. Türkiye Diyanet Vakfımız şu ana kadar 400 milyon lira harcadı. Ayrıca üç maaşımı da bağışlıyorum."

Etiketler :