Erzurum tarihine yürüdü

Erzurumlular, Osmanlı-Rus Savaşı'nın yaşandığı cephelere Türk bayraklarıyla yürüdü,Top Dağı'nda şehitler için dua etti.
Erzurum tarihine yürüdü

"Erzurum Tarihine Yürüyor" etkinliği kapsamında 137 yıl önce Osmanlı-Rus Savaşı'nın yaşandığı cephelere yürüyüş düzenlendi.

Sabah ezanıyla kentteki camilerde bir araya gelen Erzurumlular, namazın ardından okunan salalar eşliğinde Karskapı Şehitliği'nde toplandı.

Aralarında çocukların da bulunduğu kalabalık, bayraklarla 4 kilometre uzaklıktaki Top Dağı'nda bulunan Aziziye Tabyası'na yürüyüşe geçti. 

"Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atarak tekbir getiren kalabalık, yaklaşık bir saat süren yürüyüşün ardından Top Dağı'na ulaştı. Grup içerisindeki bazı kişiler de şehitler için Kur'an-ı Kerim okudu.

"93 Harbi" olarak da bilinen Osmanlı-Rus Savaşı'nda, Ruslar ve Ermenilere karşı verilen kahramanca savunmanın yapıldığı tabyaları gezen Erzurumlular, Aziziye savunmasındaki fedakarlığıyla tarihe geçen Nene Hatun'un kabrini ziyaret ettiler.

Program, şehitler için dua edilmesi, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla son buldu.

Yürüyüşe, Vali Ahmet Altıparmak, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, İl Müftüsü Hasan Çınar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.