Esenler'de kentsel dönüşüm projesi

Esenler'de kentsel dönüşüm projesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et


 Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce:
- "Demokrasiler, ana muhalefetin, muhalefetin olduğu yerlerde vardır. Yoksa, seçimin olduğu yerde değil. Muhalefet de doğru dürüst muhalefet olacak ki iktidar hata yapmasın, yarışabilsin, daha güzel şeyler ortaya koyabilsin"

İSTANBUL (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Demokrasiler, ana muhalefetin, muhalefetin olduğu yerlerde vardır. Yoksa, seçimin olduğu yerde değil. Muhalefet de doğru dürüst muhalefet olacak ki iktidar hata yapmasın, yarışabilsin, daha güzel şeyler ortaya koyabilsin" dedi. 

Esenler'de Ramada Plaza'da gerçekleştirilen "Dünyanın En Büyük Kentsel Dönüşüm Projesi ve Dünyanın Üçüncü, Türkiye'nin En Büyük Şehir Parkı Projesi" protokol törenine katılan Güllüce, 20. asrın en büyük problemlerinden birinin, insanoğluna esenlik bulmak olduğunu söyledi.

Projede, Savunma Bakanlığı'nın büyük emeğiyle Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yöneticilerinin de imzası bulunduğunu ifade eden Güllüce, esenliğin olduğu bir şehri kurmak ve projeyi hayata geçirmek için verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

 

- "Bu baba bir proje"

Çalışmayı "baba proje" olarak değerlendiren Güllüce,  "Benim üslubumla 'baba', teknik söylersek 'mega' proje. İkincisi de zor bir proje. Yani oraya iki tane ağaç koyarak yapılan değil. Bu iş alın teri, bilgi, hikmet, gayret, tasavvur isteyen bir proje" diye konuştu.  

Bakan Güllüce, CHP'yi eleştirerek "Hala ana muhalefet partisinin 1940'lı yıllarda kalmasına, Türkiye için ne kadar büyük bir kayıp diye biz üzülürüz" dedi.

Ana muhalefet partisinin değişmesi ve bu çağı yakalayabilmesi gerektiğini belirten Güllüce, şunları söyledi:

"Ana muhalefet partisinin derdi seni niye üzüyor' diye kimse sormasın. Demokrasiler, ana muhalefetin, muhalefetin olduğu yerlerde vardır. Yoksa, seçimin olduğu yerde değil. Muhalefet de doğru dürüst muhalefet olacak ki iktidar hata yapmasın, yarışabilsin, daha güzel şeyler ortaya koyabilsin...CHP'nin başındaki şahsın Esenlerle ilgili söylediği söz, sizleri üzmüş olabilir ama bu normal. Yani beklenmeyecek bir hareket değil. Dolayısıyla üzülmüş olabilirsiniz ama sürpriz bulmadınız umarım...Şu, 'Esenler'e mi gidecek insanlar?' sözü benim çok onuruma dokundu. Esenler'de oturan her insanın onuruna dokundu. Türkiye'deki 78 milyon insanın da onuruna dokundu. İnsanları bu kadar küçük görmek, dışlamak, ötekileştirmek, hala CHP'nin olmazsa olmaz karakteri halinde olması bizi üzüyor."

Bakan Güllüce, Gezi Parkı olaylarına da değinerek, "Vatanını, milletini, bayrağını, ambulansları yakanları, garip gurebanın evini ve belediye binalarını yakanları alnından öpen dünyada tek bir siyasetçi bulamazsınız" dedi. 

Bu siyasetçilerin şimdi milletten oy istediğini dile getiren Güllüce, " 7 Haziran'da da vatandaş 'Biz ambulans yakanlara, yakanların yanında olanlara, millete bidon kafalı diyenlere, bizim kıblemiz Taksim diyenlere, oy vermiyoruz' diyecek. 'Nasıl seni 65 senedir hükümet yapmamışsak, 650 sene daha hükümet yapmayacağız' diyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

 

- "Esenler'de, derdi olanın derdine çözüm bulunacak"

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da kentsel dönüşüm projesine ilişkin bilgi verdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katkılarıyla projenin gerçekleştirildiğini belirten Göksu, şöyle devam etti: 

"Bu şehir, dışarıdan nüfus transfer eden şehir değil, Esenler'de, derdi olanın derdine çözüm bulan bir şehir olacak. Esenler'de şu anda 40 bin konut var ki imar kısıtlılığından dolayı ya da mülkiyet sorunundan dolayı hiçbir iş yapamayan, çivi çakamayan 40 bin konutumuz, yani 200 bin kişi var. Bunlar 40-50 yıldır hiçbir işlem yapamıyorlar. Eğer bir deprem söz konusu olursa çok büyük hasar görecek konutlardır. Projenin birinci etabında imar kısıtlılığı çeken 40 bin konutun transferi gerçekleştirilecek."

Konuşmaların ardından Bakan Güllüce ve Belediye Başkanı Göksu, İller Bankası Genel Müdürü Mehmet Turgut Dedeoğlu, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran'ın katılımıyla projenin protokolünü imzaladı.

Bakmadan Geçme