Eşini öldüren sanığa 29 yıl hapis

Ankara'da kendisini aldattığından şüphelendiği eşini öldüren, eşinin birlikte olduğunu öne sürdüğü kişiyi de yaralayan sanık, "haksız tahrik" indirimi de uygulanarak 29 yıl hapisle cezalandırıldı
Eşini öldüren sanığa 29 yıl hapis

ANKARA (AA) - Ankara'da 15 yıllık eşini öldüren, eşinin birlikte olduğunu öne sürdüğü kişiyi de yaralayan sanık, "haksız tahrik" indirimi de uygulanarak 29 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına tutuklu sanık İhsan Çaçan ve avukatı ile müşteki avukatı katıldı.

Cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasına karşı son sözü sorulan Çaçan, "Allah kimseye böyle bir şeyi göstermesin. Tahrik altında yaptım, pişmanım." dedi.

Müzakere arasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, İhsan Çaçan'a "eşi kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Heyet, suçun haksız tahrik altında işlendiği gerekçesiyle cezada indirime giderek müebbeti 20 yıl hapse çevirdi.

Çaçan'a "kasten öldürmeye teşebbüs etme" suçundan da 9 yıl hapis verildi.

- Olay

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca olaya ilişkin hazırlanan iddianameye göre, inşaat işçisi İhsan Çaçan, (43) 4 çocuğunun annesi eşi Pınar Çaçan'ın (35) kendisini akrabaları Mehmet Ç. (36) ile aldattığından şüphelendi.

Mehmet Ç'nin çalıştığı inşaata giden Çaçan'ın burada tartıştığı ve silahla vurduğu Mehmet Ç, yaralı halde olay yerinden kaçtı.

Daha sonra Pursaklar'daki evine dönen İhsan Çaçan, kapıyı açan oğlunu odasına götürdükten sonra eşiyle tartışmaya başladı. Tartışma sırasında kocasının belinden düşen silahı gören Pınar Çaçan, kendisini banyoya kilitlemeye çalıştı. Eşinin peşinden banyoya giden Çaçan, eşini 3 yerinden bıçakladı, yaralı halde yere düşen eşine silahla 6 el ateş etti.

Pınar Çaçan, sevk edildiği hastanede hayatını kaybetti.

Olayın ardından gözaltına alınan ve suçunu kabul eden Çaçan hakkında, "eşini kasten öldürme" ve "kasten öldürmeye teşebbüs etme" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıla kadar hapis cezası istendi.

Kaynak: