Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi Hakk'a yürüdü

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, 96 yaşında yaşamını yitirdi.
Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi Hakk'a yürüdü

Dünya Müslüman Alimler Birliği, yaptığı yazılı açıklamayla Birliğin eski başkanı Mısırlı alim Karadavi'nin vefat haberini duyurdu.

Birliğin açıklamasında, "Ömrünü, İslam'ın hükümlerini açıklamaya adayan Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin kurucu başkanı Yusuf el-Karadavi, Hakk'ın rahmetine kavuştu." ifadesine yer verildi.

Eylül 1926'da Mısır'da dünyaya gelen Karadavi, Kuran-ı Kerim hafızlığı ve dini eğitiminin ardından Ezher'de üniversite eğitimini tamamladı.

Karadavi, kurulduğu 2004 yılından 2018'e kadar Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin başkanlığını yaptı.

Yusuf el-Karadavi, yıllardır Katar’da yaşıyordu.

Erdoğan'dan, vefat eden Yusuf el-Karadavi'nin oğluna taziye telefonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin vefatı dolayısıyla oğlu Abdul Rahman Yusuf ile telefonda görüşerek taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Abdul Rahman Yusuf ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Yusuf el-Karadavi'ye Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diledi.

Merhum Yusuf el-Karadavi'nin hayatı boyunca Müslüman olarak nasıl yaşanması gerektiğinin en güzel örneğini sergilediğini ve inandığından taviz vermediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rabb'im cennetiyle müşerref kılsın, rahmetiyle merhamet eylesin." ifadesini kullandı.

Abdul Rahman Yusuf ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederek, gelecek hafta İstanbul'da da bir taziye programı organize edeceklerinin bilgisini verdi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Yusuf el-Karadavi için taziye mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da, vefat eden eski Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi için taziye mesajı yayımladı.

Ali Erbaş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"İslam dünyasının saygın alimlerinden Dünya Müslüman Alimler Birliği Eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf el-Karadavi'nin dar-ı bekaya irtihalinin teessürü içerisindeyim. "Alimin ölümü, alemin ölümü gibidir'. Zira ilahi vahyi hayat düsturu edinen, insanlığı hak ve hakikate yönelten, istikamet üzere yaşamanın yolarını gösteren bütün alimler, Peygamberlerin varisleridir. Onlar, insanlığın yolunu, ufkunu ve geleceğini aydınlatan yeryüzü kandilleridir. Çağımızın kandillerinden merhum Yusuf el-Karadavi, İslam'ın hüküm, ilke ve değerlerinin anlaşılması ve yaşanması için ömrünü vakfetmiş, ümmetin müdafaası için büyük mücadeleler vermiş, müstakim duruşuyla Müslümanlara ilham kaynağı olmuş mümtaz bir alim olarak nesiller boyu daima rahmet ve minnetle yad edilecektir. Kendisinin ebedi alemde rıza-i Bari'ye nail, O'nun sonsuz rahmetine ve mağfiretine mazhar olmasını diliyorum. Ruz-i mahşerde peygamberler, şehitler, sıddıklar ve salihlerle haşr-u cem olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyor; ailesine, sevenlerine ve tüm İslam alemine sabır ve başsağlığı diliyorum."