Eski İngiltere Başbakanı Blair Mısır'da

Eski İngiltere Başbakanı Tony Blair Mısırlı yetkililerle görüşmek üzere Kahire'ye geldiği bildirildi.

Eski İngiltere Başbakanı Blair Mısır'da
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İngiltere eski Başbakanı Tony Blair'in, Filistin sorunuyla ilgili gelişmeleri ve İsrail-Filistin barış müzakerelerini yeniden başlatma konusunu Mısırlı yetkililerle görüşmek üzere Kahire'ye geldiği bildirildi.

Kahire Havalimanı'nda Blair'i karşılamaya gelen diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, eski başbakan, 3 gün sürecek Kahire ziyareti kapsamında Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ile Filistin sorunu ve İsrail-Filistin arasındaki barış müzakerelerini yeniden başlatma yollarını ele alacak. 

Ortadoğu Dörtlüsü eski Temsilcisi Tony Blair, geçen ay da Kahire'ye 2 günlük ziyareti çerçevesinde Mısır Dışişleri Bakanı Şükri ile bir araya gelerek, Filistin sorunuyla ilgili gelişmeler, İsrail-Filistin arasında müzakerelerin yeniden başlatılmasının yolları ve Gazze Şeridi'ndeki insani durumu ile ablukanın kalkmasını görüşmüştü.

Bakmadan Geçme