Eski önemini yitirse de depremin iletişim kalesi oldu

Son günlerde modern iletişim araçlarının gölgesinde kalsa da, özellikle deprem gibi acil durumlarda kritik bir rol oynayan ankesörlü telefonlar, elektrik altyapısıyla bağlantılı olmayan, basit ve dayanıklı iletişim araçları olarak öne çıkıyor.
Eski önemini yitirse de depremin iletişim kalesi oldu

Deprem anlarında, geleneksel iletişim altyapıları zarar gördüğünde ankesörlü telefonlar hayati öneme sahip oluyor. Deprem vaktinde elektrikler kesilse de ankesörlü telefonların çalışabildiğini belirten telefoncu Mustafa Küçükcıvıl, "Ankesörlü telefonlar, elektrik kesintilerinden etkilenmez. Bu özellikleri sayesinde, deprem sırasında elektrik hatlarına zarar gelmiş olsa bile iletişim sağlayabilirler." ifadelerini kullandı.

eski-onemini-yitirse-de-depremin-iletisim-kalesi-oldu.jpg

Hayat kurtarıcı: Ankesörlü Telefonlar

Ankesörlü telefonların hayat kurtarıcı iletişim aracı olduğunu vurgulayan Küçükcıvıl, "Ankesörlü telefonlar genellikle belirli bir bölgeye hizmet verir. Bu, o bölgedeki insanların birbirleriyle iletişim kurabilmesini kolaylaştırır. Genellikle kırsal bölgelerde ve acil durum iletişim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kullanılır. Ayrıca, deprem, sel gibi afet durumlarında, büyük iletişim hatlarının çökmesi durumunda kurtarıcı olabiliyor." diye konuştu.

eski-onemini-yitirse-de-depremin-iletisim-kalesi-oldu-001.jpg

"Unutulmaması gerekiyor"

Ankesörlü telefonların özellikleri hakkında bilgi sahibi olunması gerektiğini belirten Mustafa Küçükcıvıl, bu telefonların basit ve güvenilir iletişim sağlama kapasiteleriyle, özellikle doğal afetlerin yaşandığı anlarda toplumların iletişim ihtiyaçlarına çözüm sunduklarını söyleyerek, modern iletişim teknolojilerinin gelişmiş olduğu günümüzde bile, ankesörlü telefonların varlığının ve işlevselliğinin unutulmaması gerektiğini vurguladı.

eski-onemini-yitirse-de-depremin-iletisim-kalesi-oldu-002.jpg

eski-onemini-yitirse-de-depremin-iletisim-kalesi-oldu-003.jpg

Etiketler :