Eslem bebek için yardım kermesi açıldı

Doğuştan SMA TİP2 hastası olan Konyalı 17 aylık Eslem Zümra Nilüfer bebek için İstanbul Sosyete Çarşısı’nda yardım kermesi açıldı.
Eslem bebek için yardım kermesi açıldı

Doğuştan SMA TİP2 hastası olan Konyalı 17 aylık Eslem Zümra Nilüfer bebek için İstanbul Sosyete Çarşısı’nda yardım kermesi açıldı. Eslem bebeğin ailesi 10 gün boyunca düzenlenecek kermese destek olmaları için Konyalı vatandaşlara çağrıda bulundu.  Nilüfer ailesinin daha 17 aylık bebekleri, gözlerinin önünde günden güne eriyor. SMA TİP2 hastası olarak dünyaya gelen Eslem bebeğin ailesi mücadelelerini sürdürmeye devam ediyor. Eslem bebek için yardım kermesi açan Nilüfer ailesi, Konyalı vatandaşların bu kermese gelerek destek vermesini bekliyorlar.

eslem-bebek-icin-yardim-kermesi-acildi-2.jpg

‘ASLA PES ETMEYECEĞİZ’

SMA hastalığının tedavisinin 2 milyonu aştığını söyleyen Eslem Bebeğin Annesi Meryem Nilüfer, “Kızım SMA TİP2 hastası. Bunun için çeşitli mücadeleler veriyoruz ama bizim gücümüz hiçbir şeye yetmiyor. Çünkü tedavi masrafı çok fazla. Biz daha yüzde ikilik bir kısmını toplayabildik. Zamanımız çok az kaldı. Eslem şu an 17 aylık. Yurt dışında damar yoluyla tek dozluk bir ilaç yapıyorlar. Daha sonra yurt dışında dört ay boyunca fizik tedavisine devam ediyorlar. Türkiye’de verdiğimiz ilaçlar şu an bu hastalığın ilerlemesini engelliyor. Tek tedavisi yurt dışındaki gen tedavisidir. SMA hastalığı ölümcül bir kas hastalığıdır. Eslem ellerini kollarını hiç oynatamıyor. Zaten doğduğundan beri ayaklarının üstüne hiç basmadı. Biz bu hastalığı biraz geç fark ettik. Fark ettiğimizde yıkıldık. O günden beri ailecek mücadele veriyoruz. Toplam 3 çocuğum var. Biri 15 yaşında biri de 10 yaşında. Genlerden gelen bir hastalık olduğu için diğer çocuklarıma test yaptırmamız gerekiyor. Sıkıntılı bir dönem geçiriyoruz. Bizler gerçekten çok yorulduk ama asla pes etmeyeceğiz. Biz hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Eslem için yaptırdığımız özel kumbaralar var. Onları esnaf kardeşlerimize vermek istiyoruz. Belki gelen müşterilerden de Eslem için bir yardım toplanır” şeklinde konuştu.

eslem-bebek-icin-yardim-kermesi-acildi-1.jpg

‘YARDIM ETMENİN SINIRI YOKTUR’

Yardım etmenin bir sınırının olmadığını ifade eden Eslem Bebeğin Babası Hilmi Serkan Nilüfer, “Çocuğumuzun ciddi bir derecede tedavi masrafı var. Ailesi olarak bunu karşılayacak durumumuz yok. İnsanlardan, halkımızdan merhametli duyarlı insanlardan yardım talep ediyoruz. Sesimizi duyurabilmek adına böyle bir kermes açtık. Mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Yardım etmenin sınırı yoktur. İnsanlar farklı farklı manevi yardımlar yapabilirler. Ürün bağışlayabilirler. Bu çocuk hepimizin evladı. Eslem sadece bizim çocuğumuz değil tüm Türkiye’nin evladı olsun istiyoruz. Herkes bizi tanısın, herkes bize destek olsun istiyoruz. Konya evladına sahip çık diyoruz. Öncelikle Konyalı vatandaşlarımızdan bunu talep ediyoruz. Küçük şeylerle çok büyük şeyler olabilir. Eslem maalesef yürüyemiyor, kollarını kullanamıyor, desteksiz oturamıyor, ciddi anlamda solunum sıkıntısı yaşıyor. Bu hastalık maalesef çok şiddetli derecede ilerleyen bir hastalık. İnsanlar Türkiye’de bu hastalığın ilacının verildiğini söylüyorlar. Evet, ilaç veriliyor ancak sadece çocuğumuzun hastalığının bir nebze de olsa ilerlemesini engelliyor. Ama kalıcı bir tedavi söz konusu değil. O nedenle biz yurt dışındaki kalıcı tedaviyi almak için bu kadar mücadele veriyoruz” diye konuştu.

eslem-bebek-icin-yardim-kermesi-acildi-4.jpg

ESLEM BİZİM GELECEĞİMİZ OLABİLİR’

Serkan Nilüfer, “2.4 milyon dolar gibi bir bedel istiyorlar. Bizim imkanımız yok ama birlik olursak güzel evladımız bizim geleceğimiz olabilir. Eslem belki büyüyünce doktor olacak belki hakim olacak ama şu anda maalesef hastalığın pençesinde. Biz onun yürümesini ve koşmasını istiyoruz. Mutlu olmasını istiyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

Küçük Eslem'e nefes olmak için İBAN numarası:

Kuveyt Türk Bankası İBAN: TR5700205000096892956 00001-  Alıcı: Hilmi Serkan Nilüfer

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

eslem-bebek-icin-yardim-kermesi-acildi-3.jpg