Etliekmeğin meşhur lezzeti: Şendağlı

Konya’da 1944 yılından bu yana hizmet veren Şendağlı Etliekmek, Konyalıların yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin de uğrak noktası oldu.
Etliekmeğin meşhur lezzeti: Şendağlı

Konya’da 1944 yılından bu yana hizmet veren Şendağlı Etliekmek, Konyalıların yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin de uğrak noktası oldu. Mevlana Kültür Merkezi şubelerinde çok sayıda misafiri ağırladıklarını ve lezzetlerinin çok beğenildiğini kaydeden etliekmek ustası Seyit Tekşen, “Kaliteli malzemelerimiz ve ustalığımızla yaptığımız lezzetlerimiz gayet beğenilmektedir” dedi.

seyit-teksen-sendagli-etliekmek.png

Tarihi 1200'lü yıllara dayanan ve Konya'nın en meşhur lezzetleri arasında yer alan etliekmek, şehirde birçok fırında üretilirken bazı işletmelerin lezzetleri öne çıkıyor. 1944 yılından bu yana aralıksız olarak etliekmek işletmeciliği yapan Şendağlı, kaliteli malzemeleri ve usta işçiliğiyle lezzetini aynı kalitede sürdürüyor. 76 yıl önce Hacı Ahmet Şendağlı tarafından kurulan ve bugün dördüncü kuşaktan Hasan ile Ali Osman Şendağlı tarafından işletilen Şendağlı Etliekmek ustası Seyit Tekşen, bünyelerinde Konya’ya özgü lezzetlerin bulunduğunu, Mevlana Kültür Merkezi şubelerinde yerli ve yabancı turistlere şehrin meşhur tatlarını sevdirdiklerini dile getirdi.

sendagli-etliekmek-konya-2.png

FIRINLARIN OLMAZSA OLMAZ LEZZETLERİ

Pide fırınlarının olmazsa olmaz tüm lezzetlerini yaptıklarını belirten Seyit Tekşen, “Etliekmek, Mevlana, Bıçakarası, Karyağdı, Recai Böreği ve Yağ Somununun tüm çeşitlerini yapmaktayız. En meşhur lezzetimiz olan etliekmek en çok rağbet gören ürünümüz olmaktadır. Burada malzeme ve işçilik çok önemlidir. Kalitemiz, kullandığımız undan ve malzemelerden kaynaklanmaktadır. Ayrıca pişirirken fırın ateşini iyi ayarlamak gerekir. Bunları tam manasıyla yerine getirdiğimiz için de Şendağlı, etliekmekte vazgeçilmez noktalardan birisi olmuştur” diye konuştu.

sendagli-etliekmek-konya-11.png

ŞENDAĞLI’YA ÖZEL SAÇ ARASI

Firmalarına özel saç arası tatlısı yaptıklarını söyleyen Seyit Tekşen, “Konya’nın başka bir meşhur yiyeceği de saç arası tatlısıdır. Fakat biz onu burada biraz daha farklı yapmaktayız. Herkes bilir ki, farklı olan lezzetler daha fazla tercih edilmektedir. Biz de saç arasının içine fıstık ve bol kaymak koyuyoruz. Fırında pişen saç arasının üstüne serptiğimiz pudra şekeriyle sıcak sıcak servis ediyoruz. Çayla birlikte mükemmel bir uyum sağlıyor. Yiyenler de asla vazgeçemiyor. Yalnızca Kültür Merkezi şubemizde ürettiğimiz bu tatlımız herkes tarafından tam not alıyor” ifadelerini kullandı.

sendagli-etliekmek-konya-3.png

YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN UĞRAK NOKTASI

Konya’ya ziyarete gelen çok sayıda yerli ve yabancı turistin etliekmek yemek için Şendağlı’yı tercih ettiğini dile getiren Seyit Tekşen, “Tavsiye üzerine çok sayıda yerli ve yabancı turist Şendağlı’yı tercih etmektedir. Hem lezzetlerimizin beğenilmesi hem de Mevlana Kültür Merkezi’ne olan yakınlığımız sebebiyle çok sayıda kişi buraya gelmektedir. Özellikle Çin, Japon ve İranlı vatandaşlar daha yoğunluk göstermektedirler. Lezzetimizi beğeniyorlar ve Konya’ ya tekrar gelince yine bizi tercih ediyorlar” şeklinde konuştu.

sendagli-etliekmek-konya-1.png

“KALİTEDEN ASLA TAVİZ VERMEYİZ”

Sektörlerinde en önemli kriterin kalite olduğunu söyleyen Seyit Tekşen, “Konya’da çok sayıda pide fırını bulunmaktadır. Ama bunlar arasında en önemli ayırt edici özellik kullanılan malzemelerin kalitesidir. Bizler Şendağlı Etliekmek olarak açıldığımız günden bu yana kaliteden asla taviz vermedik. Etimizi şehrin en kaliteli et firmalarının birinden temin etmekteyiz. Diğer iç malzemelerini de yine en kaliteli markalardan kullanmaktayız. Ayrıca ustalık da işin içine girince çok güzel lezzetler ortaya çıkmaktadır. İşimizi severek yapmamız da bizi ön plana çıkaran diğer unsurlardan olmuştur. Herkesi Şendağlı’ya gerçek etliekmek lezzetini tatmaya bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU - TÜRKAN YILMAZ / YENİ HABER

sendagli-etliekmek-konya-4.png

sendagli-etliekmek-konya-5.png

sendagli-etliekmek-konya-6.png

sendagli-etliekmek-konya-7.png

sendagli-etliekmek-konya-8.png

sendagli-etliekmek-konya-9.png

sendagli-etliekmek-konya-10.png

sendagli-etliekmek-konya-12.png