EU isporučila Kosovu poslednju, petu turu vanredne pomoći za borbu protiv COVID-19

Vršilac dužnosti šefa Kancelarije EU na Kosovu Riccardo Serri isporučio je 30 respiratora za intenzivnu negu, 200 pulsnih oksimetara i 20 elektrokardiografa kosovskom ministru zdravlja Armendu Zemaju
EU isporučila Kosovu poslednju, petu turu vanredne pomoći za borbu protiv COVID-19

Evropska unija isporučila je danas Kosovu poslednju, petu turu vanredne pomoći u visini od pet miliona eura za suzbijanje pandemije COVID-19, prenosi Anadolu Agency (AA).

Vršilac dužnosti šefa Kancelarije EU na Kosovu Riccardo Serri isporučio je 30 respiratora za intenzivnu negu, 200 pulsnih oksimetara i 20 elektrokardiografa kosovskom ministru zdravlja Armendu Zemaju. Ukupna vrednost ove donacije iznosi skoro 900.000 eura i deo je pomoći EU Kosovu u visini od 5 miliona evra za suzbijanje pandemije COVID-19. Predmeti su nabavljeni preko Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

"Verujem da posebno 30 respiratora za intenzivnu negu mogu da naprave veliku razliku i olakšaju probleme u lečenju nateže pogođenih infekcijom COVID-19“, rekao je Seri, saopšteno je iz Kancelarije EU na Kosovu.