Ev alacaklar bu haberi mutlaka okumalı
Tüketici Yasası ev sahibi olmak isteyenlere avantaj ve garantiler getirirken, sektör oyuncuları konutta 'yasa zammı' hazırlığı içerisinde.
Yasanın devamı olarak hazırlanan yönetmeliğe göre konut adedi 30’un üzerinde olan projeler için zorunlu tutulan bina tamamlama sigortasının yüzde 1-2 civarında ek maliyet getireceğini dile getiren şirketleri asıl zamma itecek olan neden ise ‘kat irtifakı alma zorunluluğu’ gözüküyor. Bunun için projede zeminin tamamlanması gerektiği ifade edilirken, “Bu proje ortaya çıkana kadar satış yapılamayacak demek oluyor ki bu da maliyetleri yüzde 12-13 artırır”değerlendirmesinde bulunuluyor.
Konut Yatırımcıları ve Geliştiricileri Derneği (KONUTDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer FarukÇelik, yasa ile birlikte mevcut konut projelerinin aleyhine durum oluştuğunu belirterek, kanundayer alan “Projeler ruhsat almadan satılamaz” maddesinin yanında yönetmelikte de “Kat irtifakı da kurulmalı” zorunluluğunun geleceğini söyledi. İŞTE BU İKİ MALİYET EVE YANSIYACAK 1- KAT İRTİFAKI ZORUNLU OLACAK: Projenin
2 - 30 KONUTUN ÜSTÜNE TEMİNAT MEKTUBU
Bu durumun şimdiki projelerin ruhsatlarını almalarının ardından
SİGORTA ŞARTI VAR AMA HENÜZ Özyurtlar İnşaat Yönetim ‘Ruhsat yoksa
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yasanın çıkmasının ardından ruhsatsız satış yapankonut projelerindeki satış faaliyetlerinin durmasıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.
Kaynak: Habertürk
Bakmadan Geçme