"Evde kal" çağrısı trafik ışıkları ve yön levhalarına yansıdı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının önlenmesi için trafik ışıkları ve dijital yön levhalarıyla...
"Evde kal" çağrısı trafik ışıkları ve yön levhalarına yansıdı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının önlenmesi için trafik ışıkları ve dijital yön levhalarıyla vatandaşları uyarıyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi, Kayserililerin zorunlu olmadıkça evden çıkmaması için çağrıları trafik ışıkları ve dijital yön levhalarına da yansıdı.

Trafikteki sürücü ve yayalar kırmızı ışıkta "Evde kal" yazısı ile karşılaşıyor. Şehrin farklı bölgelerinde yer alan dijital baş üstü yön levhalarıyla da vatandaşlara aynı çağrı iletiliyor.

Dijital yön levhalarında "En güvenli yer eviniz", "Evde kal Kayseri" ifadeleri yer alıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, toplum sağlığı için en önemli önlemin bu dönemde evde kalmak olduğunu ifade etti.

Tüm Kayserililerden yapılan çağrılara uymalarını beklediklerini belirten Başkan Büyükkılıç, küresel bir tehdit olan koronavirüsün toplumun duyarlılığı ile yenilebileceğini kaydetti.


Kaynak: