Evde ne izlenir? 18.04.2020

Koronavirüsten dolayı evde vakit geçirenler için Yeni Haber Gazetesi tarafından günlük hazırlanan 'Evde ne izlenir?' köşemizde bugün...
Evde ne izlenir? 18.04.2020

Makinist

Trevor, makine üzerine çalışan bir adamdır. Uyuyamama hastalığı olarak bilinen İnsomnia yakalanmıştır. yaklaşık bir yıldrı hiç uyuyamayan adam kilo kaybetmeye ve giderek korkunç görünmeye başlar. Etrafındakiler onun hakkında endişe duymaktadırlar. Bir süre sonra kendi can güvenliklerinden tedirgin olmaya başlayan arkadaşları, Trevor'un da karıştığı bir kazada bir arkadaşlarının sakat kalması üzerine ona karşı cephe alırlar. Artık birlikte çalışmak istemezler ve onu göndermek için yöntemler denerler. Uykusuzluğun verdiği bozuk ruh hali ile halüsilasyonlar görmeye başlayan ve iyice paranoyaklaşan Trevor, etrafındakileri kendisine düşman olarak görmeye başlar. Bu noktadan sonra hayatı adeta kabusa dönecektir. Oyunculuğu ile göz dolduran Christian Bale bu film için 30 kilo vermiştir. Gerilim ve dram isteyenlerin mutlaka izlemesi gereken bir filmdir.

makinist.jpg

Zindan Adası

Suç işleyen akıl hastalarının cezalarını çektiği ve aynı zamanda tedavi gördüğü bir adada gerçekleşen gizemli bir olayı araştırması için görevlendirilen dedektif Teddy ve yardımcısı Chuck adaya gider. Delilerin arasında kalan dedektifler, olayı aydınlatmak için çabalarken bir takım ilginç olaylar ile karşılaşırlar. Bu kafa karıştıran olaylar zinciri ile görev yapmaya çalışan dedektiflerin hikayesi izleyenleri oldukça etkileyecek türden. Filmi izlerken kafa karışıklığı ve beyninizin zorlandığını hissedeceksiniz. Tüm bu akıl oyunları içinde içerdiği yüksek gerilimden dolayı heyecanınızı kontrol edemeyeceksiniz.

zindan-adasi.jpg

Bay Hiç Kimse (Mr. Nobody)

Indiewire, Belçikalı yönetmenin bugüne kadarki en yüksek maliyetli bu filmini 'hem bilimkurgu, hem romans hem de Lynchvari bir zihin oyunu' diye nitelendiriyor. Başlıkta bahsi geçen Bay Hiçkimse, 2092 yılında dünyada kalmış son ölümlü olan 117 yaşındaki Némo adlı bir adam. Ölüm döşeğindeki Némo genç bir çocukken bir peronda durduğunu hatırlar. Tren kalkmak üzeredir. Annesiyle birlikte mi gitmeli, yoksa babasıyla mı kalmalıdır? Bu karar, sonsuz sayıda olasılığı doğuracaktır... Ve pek çok gezegen, iki ölüm ve sevilecek kadınlar… Jaco van Dormael’in üçüncü uzun metrajlı filmi, kendi sözleriyle 'herkesin karşılaşabileceği sonsuz olasılıklar hakkında gerçekten de yüksek bütçeli deneysel bir film'.

bay-hickimse.jpg

Kayıp Balık Dori

Nemo ve Marlin’le birlikte mutlu mesut yaşayan, herkesin sevdiği unutkan mavi Tang balığı Dori aniden ailesinin kendisini arıyor olabileceğini hatırlayınca Marlin ve Nemo alarak okyanusu aşar ve Kaliforniya’nın prestijli rehabilitasyon merkezi ve akvaryumu olan Deniz Yaşam Enstitüsü'ne gider. Annesiyle babasını bulmaya çalışan Dori, DYE’nin üç ilginç sakininin yardımına başvurur. Bunlar, sık sık çalışanlardan kaçıp duran huysuz ahtapot "Hank", eko-konumlama becerisinin düzgün çalışmadığını düşünen bir Beluga balinası "Bailey" ve miyop bir balina köpekbalığı olan "Destiny"'dir. Enstitünün karmaşık iç yüzünü araştıran Dori ve arkadaşları, kusurlarının, dostluklarının ve ailenin sihrini keşfedecekleri, hayatlarını değiştirecek bir maceraya atılırlar.

kayip-balik-dori.jpg

HAZIRLAYAN: GÜLŞEN YILMAZ