Evde ne izlenir? 20.04.2020

Koronavirüsten dolayı evde vakit geçirenler için Yeni Haber Gazetesi tarafından günlük hazırlanan 'Evde ne izlenir?' köşemizde bugün...
Evde ne izlenir? 20.04.2020

Yedi (Seven)

Yedi, seri cinayetler işleyen bir katilin peşine düşen iki polis dedektifinin hikayesini anlatıyor. Bir seri katil 7 ölümcül günahı işleyenleri kendi yöntemleriyle öldürmektedir. Yedi Ölümcül Günah, Hıristiyanlık inançlarına göre Kibir, Açgözlülük, Şehvet Düşkünlüğü,Kıskançlık, Oburluk,Yıkıcılık ve Tembellik'tir. İki polis dedektifi bu seri katilin peşindedir. Film, Amerika'da gösterime girdiği hafta 14.000.000 dolar gelir elde etmişti. Yönetmen David Fincher imzalı film,sürükleyici konusu ve oyuncuların performanslarıyla tüm dünyada gişede büyük başarı yakalamıştı. Başrollerde Brad Pitt, Morgan Freeman, Gywneth Paltrow var. En iyi kurgu dalında 1996’da ödüle aday olan film bu ödülü alamamıştı. Özellikle sürpriz ve çarpıcı finali ile şimdiden sinema tarihinde bir klasik olarak yerini aldı.

yedi-seven.jpg

Tükeniş (Extinction)

Extinction, en büyük kabusu ile yüzleşmek zorunda kalan bir babanın hikayesini anlatıyor. Bir aile babası olan Peter’in en büyük kabusu uzaylı istilasıdır. Peter gördüğü rüyalar yüzünden oldukça bunalmıştır. Fakat rüyaları gerçeğe dönüşünce en büyük kabusu ile yüzleşmek zorunda kalır. Dünya büyük bir istila altındadır. Dünya dışı bir güç gezegeni imha etmek üzeredir. Ailesi ile birlikte hayatta kalmak için savaşan Peter, onları koruyan bilinmeyen bir güç olduğunu fark eder.  Filmin yönetmen koltuğunda Hounds of Love, Bush Basher ve Something Fishy filmleri ile tanıdığımız Ben Young oturuyor. Bilimkurgu ve gerilim türündeki filmin ilk taslakları Spenser Cohen ve Brad Kane tarafından yazılırken senaryonun son hali Eric Heisserer imzasını taşıyor. Ant-Man filminde Luis karakteri ile karşımıza çıkan ve Herkese Karşı, Gizli Güzellik, 12 Savaşı gibi yapımlarda da yer alan Michael Peña’nın başrolü üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Lizzy Caplan, Israel Broussard, Tom Riley, Mike Colter, Emma Booth gibi isimler yer alıyor. Pedro Luque’nin görüntü yönetmeni olduğu filmin müzikleri ise The Newton Brothers’a ait.

tukenis.jpg

Koloni (Colonia)

1973 yılında Pinochet rejiminin halka baskı uyguladığı döneme kamerasını çeviren Gallenberger, bu sıkıntılı ortamda ayakta kalmaya çalışan ve Pinochet'in baskısından köşe bucak kaçan bir çiftin öyküsünü beyazperdeye taşıyor. Senaryosunu Torsten Wenzel ile birlikte yazan Gallenberger, dönem atmosferini başarılı bir biçimde perdeye taşıyan, nitelikli bir dram örneğine imza atmış gibi görünüyor. Filmin başrollerinde Emma Watson, Daniel Brühl, Michael Nyqvist, Richenda Carey yer alıyor.

koloni.jpg

Küçük Prens (Le Petit Prince)

Antoine de Saint-Exupéry'in klasikleşmiş eseri 'Küçük Prens'ten sinemaya uyarlanan animasyon türündeki yapıtta, bir pilot kendisini ıssız bir çölün ortasında bulur ve çok uzak bir gezegenden gelmiş olan küçük bir çocukla karşılaşır. Küçük Prens'in 2015 yapımı animasyon uyarlaması, bizleri yeniden yazarın müthiş hayal dünyasına davet ediyor. Hikayenin merkezinde küçük bir kız çocuğu bulunuyor: annesi tarafından artık yetişkinlerin dünyasına hazırlanan, çocukluktan çıkmak üzere olan kız, tuhaf ancak iyi yürekli bir adam olan komşuları Pilot ile tanışınca her şey değişir. Pilot, bir zamanlar tanıdığı Küçük Prens aracılığıyla girdiği ve her şeyin mümkün olduğu dünyanın kapılarını kıza da açar. Kung Fu Panda'nın yönetmeni Mark Osborne'un yönetmenliğini yaptığı filmin orijinal seslendirme kadrosunda Rachel McAdams, James Franco, Marion Cotillard, Jeff Bridges ve Paul Giamatti gibi ünlü isimler bulunuyor.

kucuk-prens-001.jpg

HAZIRLAYAN: GÜLŞEN YILMAZ