Evde ne izlenir? 22.04.2020

Koronavirüsten dolayı evde vakit geçirenler için Yeni Haber Gazetesi tarafından günlük hazırlanan 'Evde ne izlenir?' köşemizde bugün...
Evde ne izlenir? 22.04.2020

Hayat (Life)

Uluslararası bir uzay istasyonunda görevli altı kişi, insanlık tarihinde çığır açacak bir keşfin eşiğindedir. Bu görevli ekip, Mars'ta ilk kez hayat olduğuna dair ipuçları bulur. Ekip araştırmalarını ilerlettikçe, beklenmedik sonuçlar almaya başlar çünkü buldukları bu hayat formu, kimsenin tahmin edemeyeceği kadar zekidir.  Ancak bir süre sonra mürettebatı ölüm kalım mücadelesi verecekleri bir süreç beklemektedir, nitekim Mars'tan gelen 'örnek' zannettiklerinden çok daha zeki ve kuvvetlidir. Daniel Espinosa'nın yönettiği filmin senaryosunu Rhett Reese ve Paul Wernick kaleme aldı. Oyuncu kadrosunda ise Ryan Reynolds, Jake Gyllenhaal ve Rebecca Ferguson gibi isimlerin yer alıyor.

hayat-001.jpg

The Platform

The Platform, dikey şekilde konumlandırılmış bir hapishanede geçiyor. Her hücrede iki mahkumun kaldığı hapishanede, yemek günde sadece bir kere üst kattan aşağıya doğru gönderilmektedir. Üst kattaki mahkumlar yiyeceğe ulaşmak için çabalarken, alt katta bulunan mahkumlar, her gün biraz daha vahşileşerek açlıkla baş etmeye çalışır. Bir gün gözünü hapishanenin 33. katında açan Goreng, hapishanenin kurallarını iyi bilen Trimagasi ile birlikte yiyeceğe ulaşabilmek için zorlu bir mücadeleye girişir.

the-platform.jpg

6 Underground

6 Underground, kenti suçlulardan kurtarmak için kendilerini ölü olarak gösterip, suçluların peşine düşen 6 kişilik milyalder grubun hikayesini konu ediyor. 2007'de başlayan uzun soluklu Transformers serisinin ünlü yönetmeni Michael Bay'in kamera arkasına geçeceği aksiyon filminin başrolünü Ryan Reynolds üstleniyor. One, ismini ve geçmişini saklayan, teknoloji düşkünü fakat iyiliksever görünümlü bir milyarderdir. Bir ülkenin başındaki diktatöre darbe yapmak, yerine kardeşini geçirmek gibi ulvi bir görev için topladığı ekibin üyelerini tek tek seçerken, onlardan da birbirleri arasında mesafeli iletişim kurmalarını bekler. Bir şekilde eski hayatlarını bitirirler ve yenisinde isimlerini dahi bilmeyeceklerdir.

6-underground.jpg

Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı

Sevilen animasyon filmi Çılgın Hırsız'ı kurgulayan ekip yeniden iş başında! Ekibin yeni filmi The Secret Life of Pets, "Her gün işe giderken evde bıraktığınız evcil hayvanlarınız, siz eve dönene kadar geçen süreç içerisinde ne yapıyor?" önermesinden yola çıkıyor. Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı sahiplerinin minik birer melek olarak gördüğü ve bağrına bastığı evcil hayvanların sahipleri yokkenki renkli hayatını ele alıyor. Farklı türlerdeki hayvanlar sahipleri evden çıkarken onlara hüzünlü bakışlar atarak onları yolcu ettikten sonra gözyaşlarını silip bir araya geliyor ve parti başlıyor! Yönetmenliğini Chris Renaud ve Yarrow Cheney ikilisinin üstlendiği filmin seslendirme kadrosunda ise; Louis C.K., Eric Stonestreet ve Kevin Hart gibi isimler yer alıyor.

evcil-hayvanlarin-gizli-yasami.jpg

HAZIRLAYAN: GÜLŞEN YILMAZ