Evde ne izlenir? 26.05.2020

Koronavirüsten dolayı evde vakit geçirenler için Yeni Haber Gazetesi tarafından günlük hazırlanan 'Evde ne izlenir?' köşemizde bugün...
Evde ne izlenir? 26.05.2020

Mars Jenerasyonu

Uzay mühendisliği ve astronotluk eğitimine dair gençler için hazırlanmış bir belgesel. Ergenliğe girmek üzere olan ya da ergenliğin başlarındaki çocuklara uzay mühendisliğini tanıtmak ve özendirmek amacıyla yapılan bir belgesel “Mars Jenerasyonu”… Genç astronotların nasıl eğitildikleri, gençlerin uzay simulasyonlarında yaşadıkları, astronot olma tutkusunun nasıl bir şey olduğunu, Mars’a yapılacak bir yolculuğun nasıl bir heyecan içerdiğini ve nası lbir çalışma gerektirdiğini anlatıyor. Film bizi 16-17 yaşlarındaki bir grup gençle NASA’nın bir uzay kampına sokuyor. Önlerinde bir “Mars Görevi” vardır. Bu çocuklar Mars’a gidecek gibi eğitiliyorlar. Bütün eğitim alabildiğine gerçekçi bir şekilde tasarlanıyor. Böylelikle izleyiciler astronot eğitiminin bütün aşamalarını bu neşeli çocuklarla birlikte izliyorlar.

mars-jenerasyonu.jpg

Fractured

Fractured, aniden sırra kadem basen ailesini bulmaya çalışan bir adamın hikayesini konu ediyor. Ray Monroe, eşi Joanne ve kızları ile birlikte Minneapolis'e gitmek için yola koyulur. Ancak yolculuk sırasında kaza geçiren aile, soluğu hastanede alır. Kazada yaralanan kızın durumunun incelenmesi için tomografi çekilmesi gerekir ve annesi de kızı ile birlikte tomografi çekimine gider. Eşi ve kızının çekimden çıkmasını bekleyen Ray, uzun süre bekleyişin ardından bir tuhaflık olduğunu fark eder. Hastanede karısı ve kızını arayn Ray, ikisine de ulaşamaz. Üstelik aniden sırra kadem basan kızı ve annesi ile ilgili tüm hastane kayıtları da ortadan kaybolur. Ailesini bulmaya çalışan Ray, kızı ve eşine ne olduğuna dair gerçekleri bulmak için zorlu bir mücadeleye girişir.

fractured-001.jpg

World War Z (Dünya Savaşı Z)

Gerry Lane iki kızı ve sevgili eşiyle mutlu bir hayat sürdüren bir aile babasıdır. Bir gün arabaları trafikte sıkıştığında her zamankinden farklı olarak yolunda gitmeyen bir şeylerin olduğunu fark ederler. Tehlike hızla yaklaşmaktadır... Ailesini güvenli bir bölgeye yerleştiren Birleşmiş Milletler çalışanı olan Gerry, ikiye ayrılan dünyayı kurtarmak için dünyayı dolaşacak ve bunu yaparken hayli kısıtlı olan zamana karşı yarışacaktır. Brad Pitt'in hem başrolünü hem de yapımcılığını üstlendiği film, insanlar ve zombiler arasında yaşanan sıra dışı bir savaşı odağına alıyor. Film Max Brooks'un aynı adlı kitabından uyarlandı.

world-war-z-001.jpg

Köpekbalığı Hikâyesi

Ağırlıklı olarak “Baba” (The Godfather) ve “Jaws” gibi yetişkin filmlere gönderme yaparak oluşturulmuş eğlenceli bir animasyon. Sert kardeşi ve babasından bağımsız olarak sanatçı ruhlu, kibar ve bunlar yetmezmiş gibi bir de etyemez bir köpekbalığı olan Lenny ile, zengin ve popüler olma sevdasına düşmüş, geveze ve küçük bir balık olan Oscar’ın yolları bir gün kesişir. Oscar’ın kumar borcunu tahsil etmek isteyen kötü balıklar onu tam kurban edeceklerken Lenny ile garip bir tanışma yaşarlar ve bir anlaşma yaparlar. Oscar, güçlü mafya babası olan babasından saklanmak isteyen Lenny’ye kalacak yer ayarlayacaktır, Lenny de Oscar’ın tüm şehirde kahraman olması için ondan dayak yiyor gibi yapacaktır. Bir süre her şey yolunda gider ama sonrası epey bir karışır.   

koekbaligi-hikayesi.jpg

HAZIRLAYAN: GÜLŞEN YILMAZ