Ufuk Kendirci

Ufuk Kendirci

Evdeki kayıplar yaktı

Evdeki kayıplar yaktı

Konyaspor İstanbul’da Kasımpaşa’yı deplasman golcüsüyle yendi. İyi olan gelişme takımın eski kırılganlığı yok. Palut’un son dönemi ile Stanojevic’in ilk döneminde yeşil beyazlılar gol yedikten sonra kabuğuna çekiliyordu, özgüven sorunu yaşıyorlardı. Galatasaray, Ümraniye ve Kasımpaşa maçlarında geriden gelip puanlar alındı. Bu önemliydi. Mame Diouf, Calvo maçı aldı, Konyaspor’a getirdi.

Takımda çok sayıda sakat oyuncu olduğu için Stanojevic’in sabit kadro üzerinde ısrar etmesi üzerine yazım bir durumda ihtiyaçtan ziyade elzem oldu. Orta alanda bazen Paz ve Bouchalakis dönüşümlü oynarlar. Hücum hatta belirgin, savunma Adil gelene kadar sabit. Kaleci keza öyle. Kasımpaşa maçında Pozuelo’da biraz kıpırdama gördüm. Pozeulo kariyerinin yüzde 50’sini oynasa yeterli.

Moreno İstanbul’da takımın hücumunun yarısını kendi bölgesinde gerçekleştirdi. Oyuncu zaten çok yetenekli fakat final sorunu var. Pozuelo gibi Moreno’da kabuğunu kırsa skorları üst üste görecektir. Kasımpaşa gibi ateş hattındaki takımı deplasmanda yenmek önemlidir. Adana Demirspor’u gümbür gümbür görmesem acaba mı derdim ama bu sene yapacak bir şey kalmadı, ah evdeki kayıplar olmasa.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ufuk Kendirci Arşivi
SON YAZILAR