EYT için vekillere telefon yağdı: Son noktayı Erdoğan koyacak

Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili olarak yeniden bir yaş sınırı getirileceği iddiaları konusunda son noktayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koyacak.
EYT için vekillere telefon yağdı: Son noktayı Erdoğan koyacak

Aralık ayı ile birlikte emeklilikte yaşa takılanlar için yapılacak EYT düzenlemesinde heyecan güç geçtikçe artıyor. Geçtiğimiz günlerde TBMM’deki bütçe görüşmelerinde söz alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. EYT düzenlemesinin en geniş kapsamlı haliyle yapılacağını söyleyen Bakan Bilgin, sürecin uzamasının nedeni olarak ise herkesi dinlemek olduğunu ifade etti. Sözlerini “Kimsenin endişesi olmasın” şeklinde devam ettiren Bilgin, “Ocak ayından önce Meclis'e getirmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

EYT’DE YAŞ SINIRI OLACAK MI?

Ancak bu açıklamalar emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili yeniden bir yaş sınırı getirileceği iddialarını durdurmaya yetmedi. Sosyal medyada gündem olan tartışmalara ilişkin bakanlıktan herhangi bir açıklama gelmezken yaşanan durumun Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasındaki görüş ayrılığından kaynaklandığı belirtiliyor.

VEKİLLERE MESAJ YAĞDI

AK Parti milletvekilleri de yaş sınırı iddiaları sebebiyle zor durumda kaldı. Milletvekillerine bu konuda çok sayıda telefon ve mesaj gelmeye başladı. AK Parti kulislerinde yeni bir yaş sınırının getirilmesinin EYT’lilerle ilgili problemi çözmeyeceğine yönelik değerlendirmeler yapılıyor.

SON NOKTAYI ERDOĞAN KOYACAK

Yaş sınırı tartışmalarına, Cumhurbaşkanı Erdoğan son verecek. Erdoğan’ın bu konuda her iki bakanlığın yeniden bir değerlendirme yapmasını istediği ifade ediliyor.

Etiketler :