EYT ile ilgili sevindiren bir açıklama da Fuat Oktay'dan geldi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM bütçe görüşmeleri kapanış konuşmasında, "EYT ile ilgili çalışmamızı bu ay tamamlayıp, kamuoyuna açıklayacağız." dedi.
EYT ile ilgili sevindiren bir açıklama da Fuat Oktay'dan geldi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM bütçe görüşmeleri kapanış konuşmasında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Oktay, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu davasında alınan karara ilişkin de konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İmamoğlu davası kararına ilişkin açıklamasında, alınan kararda bir hata varsa düzeltileceği yerin yine mahkeme olacağına vurgu yaparak, "Muhalefetin adaylık kavgasına mahkeme kararının alet edilmesi trajikomiktir" değerlendirmesinde bulundu.

Fuat Oktay'ın açıklamalarından önemli başlıklar:

-Diyarbakır’da polis servis aracının geçişi sırasında, hain terör örgütü tarafından düzenlenen bombalı saldırı sonucu yaralanan polislerimize ve bir sivil vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin birlik ve beraberliğini hedef alan bu saldırılar tam tersine milleti birbirine kenetleyecektir. Terörle mücadele kararlılığımızı da perçinleyecektir.

-İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının, yargılandığı bir davada aldığı ceza üzerinden, gerek kamuoyunda gerekse Meclis’te konunun kendisiyle ilgisi olmayan bir gündem inşa edilmeye çalışıldığını gördük. Öncelikle şu hususları ifade etmek isterim: Anayasamızın “Yargı Yetkisi” başlıklı 9’uncu maddesinde, yargı yetkisi, Türk Milleti adına bağımsız ve tarafsız mahkemelerce kullanılmaktadır.

-Anayasamızın 138. Maddesinde; Görülmekte olan bir dava hakkında Yasama Meclisinde yargı yetkisinin kullanılmasıyla ilgili soru sorulamayacağı, görüşme yapılamayacağı veya herhangi bir beyanda bulunulamayacağı; yasama ve yürütme organları ile idarenin, mahkeme kararlarına uymak zorunda olduğu, bu organlar ve idarenin, mahkeme kararlarını hiçbir suretle değiştiremeyeceği ve bunların yerine getirilmesini geciktiremeyeceği açıkça hüküm altına alınmıştır.

-Mahkeme kararlarının arkasında siyasi karar akıl aramak siyasi ahlaksızlığın ta kendisidir.

-İmamoğlu davası kararında bir hata varsa düzeltileceği yer yine mahkemedir.

-EYT ile ilgili çalışmamızı bu ay tamamlayıp, kamuoyuna açıklayacağız.

Etiketler :