EYT teklifi Meclis'e geliyor
TBMM milletvekillerinin büyük bir çoğunluğunun deprem bölgesinde olması sebebiyle çalışmalarına 28 Şubat tarihine kadar ara vermişti. Haftaya meclis EYT teklifi ile açılacak.
TBMM milletvekillerinin büyük bir çoğunluğunun deprem bölgesinde olması sebebiyle çalışmalarına 28 Şubat tarihine kadar ara vermişti. Haftaya meclis EYT teklifi ile açılacak.
Peki 28 Şubat sonrası EYT'de ilk maaşlar ne zaman yatacak? Ekonomist Muhammet Bayram merak edilen soruları milliyet.com.tr'ye cevapladı.
Bayram açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Devletimiz en kısa sürede EYT yasasını çıkaracaktır. Tüm siyasi partilerin mutabakatı ile beraber ben EYT yasasının çıkmasını bekliyorum.
Cumhurbaşkanı Erdoğan dün itibarıyla kapsamlı bir sosyal ve ekonomik paketleri açıkladı. Bunlarda yasalaşması gereken ve deprem bölgesinde acil karar alınması gereken hususlar mevcut. Meclis’in açılmasıyla beraber öncelikle bu hususların görüşüleceğini düşünüyorum.
‘MART AYINDA DEPREM TEDBİRLERİ DEVREYE ALINACAK’
Mart ayı içerisinde öncelikli olarak deprem ve diğer sosyal, siyasi ekonomik tedbirlere ilişkin paketler ve kanunlar devreye alınacaktır. Tabi ki de Meclis’in takdiri burada en yüksek mertebedir. Meclis takdir eder ve bu yasalaşırsa kabul edilir.
Milliyet
