Ezgi Görün: Çocuklarınıza virüsten korunmayı oyunla anlatın

Türkiye’nin ilk çocuk hareket üssü olan Muzipo Kids Konya Merkezi İşletme Sahibi Ezgi Görün Covid-19 salgınının yayılmasının merkeze etkilerini ve çocuklar için evde yapılacak aktiviteleri Yeni Haber okurları ile paylaştı.
Ezgi Görün: Çocuklarınıza virüsten korunmayı oyunla anlatın

Muzipo Kids bünyesinde yapılan faaliyetleri dile getiren Ezgi Görün; “Muzipo Kids Türkiye’de 54 merkeziyle çocuklara hem hareket alanı hem de atölye oyun alanı sunuyor. 18 aydan 12 yaşa kadar tüm çocukların kendi yaş grupları ile birlikte sosyalleşerek kaliteli zaman geçirmeleri ve spor yapma alışkanlıklarını kazanmaları için aktivitelerle eğitimler veriliyor” dedi.

muzipo-kids-konya-3-001.jpg

‘ÇOCUKLARIN SAĞLIĞI ÖNEMLİ’

Çocukların bu süreçte sağlığına dikkat edilmesi gerektiğini dile getiren Ezgi Görün; “Muzipo Kids olarak çocuklarımızın sağlığı için Covid-19 olsun veya olmasın biz rutin temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerimizi yapıyorduk. Bakanlık kararından önce de topyekûn mücadeleye destek için merkezimizi kapatmıştık. Elbette bizde bu süreçten her sektör gibi olumsuz etkilendik ve etkileniyoruz. Ama çocuklarımızın sağlığı her şeyden önemli olduğu için önlemlerimizi almak durumundayız” dedi.

ezgi-gorun-muzipo-kids.jpg

‘GÖNÜL BAĞI VE SEVGİYE ENGEL YOK’

Çocuklarla iletişimlerini sürdürdüklerini dile getiren Görün; “Çocuklar evlerinde olsa da onlarla iletişimimiz aynı seyrinde ilerliyor. Şuan sadece merkezimiz kapalı. Aradaki gönül bağı ve sevgiye engel bir durum yok. Çocuklarımızı ve ailelerimizi ekipçe düzenli olarak arıyoruz. Sabit maliyetlerin karşılanmasında yaşanan zorluklara değinmeyeceğim çünkü bunların aşılabileceği günler gelecek. Bu süreçte özellikle çocuklardan ve seslerinden ayrı kalmak epey zorluyor” şeklinde konuştu.

muzipo-kids-konya-1-001.jpg

‘ALINAN KARARLARA UYALIM’

Kararlara uyulmasının önemine dikkat çeken Görün; “Alınan kararlar öncesinde de bahsettiğim gibi tüm hijyen önlemlerimizi alsak da yapılan çalışmalar neticesinde alınan kararlara uymak tüm milletimizin asli görevi olmalıdır. Bu kararlar çerçevesinde merkezimize ara verdik” diye konuştu.

muzipo-kids-konya-2-001.jpg

‘VELİLERE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR’

Velilerin evde de etkinlikleri sürdürmesi gerektiğini söyleyen Görün; “Özellikle endişelerini çocuklara geçirmemeliler, onları korkutmadan bu durumu açıklamaları gerekiyor. Hemen her sözde psikolojik açıdan etkilenen çocuklarımızla bu konuda doğru iletişimi kurmak gerekiyor. Velilere bu dönemde ciddi görevler düşüyor. Kurumumuzda çocuklarımızla yapılan etkinliklere evde de olabildiğince devam etmeliler” dedi.

muzipo-kids-konya-4-001.jpg

‘ÇOCUKLARA DOĞRU BİLGİ VERİLMELİ’

Çocukların Covid-19 hakkındaki bilgilendirilmelerinde hassas olunması gerektiğini ifade eden Görün; “Çocukları doğru bilgilendirmek için doğru bilgiye de ulaşmak gerekir. Özellikle sosyal medyada yayılan asılsız haberlere itibar etmemek ve çocukları bu tarz haberlerden uzak tutmak gerekir. Ölen kişi sayısı gibi çocuklar tarafından bilinmesi gerekmeyen haberleri de çocukların yanında izlememek ve konuşmamak doğru olacaktır.  Virüsü ve alınması gereken önlemleri çocuklara uygun bir şekilde ebeveyn tarafından anlatılması gerekir” dedi.

muzipo-kids-konya-5-001.jpg

‘EVDE KALİTELİ ZAMAN GEÇİRİLEBİLİR’

Ailelerin aktivitelerle, virüsten nasıl korunulacağını çocuklara anlatılabileceğini ifade eden Görün; “Covid-19 virüsünün bir çeşit grip virüsü olduğunu taze sebze, meyve, bol su ve sabunu sevmediğini, hareket ederek vücudumuzu bu virüse karşı koruyabileceğimizi anlatabilirler. Evde çocuklarıyla birlikte oyunlar oynayarak kaliteli zaman geçirebilirler. Bu aktivite örneklerini Youtube ve Instagram hesaplarımızdan takip edebilirler” diye konuştu.

muzipo-kids-konya-6-001.jpg

‘MİLYONLARCA ÇOCUĞA YARDIMCI OLMAYI HEDEFLİYORUZ’

Sosyal medyadan milyonlarca çocuğa ulaşılabileceğini dile getiren Görün; “Youtube kanalımızdan sosyal bir çalışma ile tüm çocuklarımıza ulaşıyoruz. İlerleyen süreç içinde online çalışmalarımız olacak ve yakın bir zamanda bunu hizmete koymayı hedefliyoruz. Özellikle ailelere rehberlik etmek için Muzipo Kids genel merkezince farklı yaş gruplarına uygun etkinlik videolarının çekilip Youtube üzerinden yayınlanacak. Sadece Muzipo Kids üyeleri değil şu an evlerinde olan milyonlarca çocuk ve ailesine yardımcı olmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

muzipo-kids-konya-7-001.jpg

‘EVDE ÇOCUK HAREKETİ BAŞLATTIK’

Çocukların evde yapacakları etkinliklerden bahseden Görün; “Evde çocuk hareketi başlattık. Bu süreçte çocukların harekete ihtiyacı var ve evde de basit malzeme ya da oyunlarla bu ortam onlara oluşturulmalıdır. Birkaç örnek vermem gerekirse hayvanları taklit edelim etkinliği ile çocuklarımızın enerjilerini atabilmeleri sağlayarak vücut egzersizleri yapabilirler. Evde ailecek hayvan yürüyüşlerini ve seslerini taklit edebilirler. Kurbağa zıplayışı, yengeç yürüyüşü, fil adımları, çita koşusu, ayı yürüyüşü gibi basit ama egzersiz olarak etkin olan etkinlikler yapılabilir. Egzersizleri oyunlaştırarak çocuklarımızla bir kısmını veya tamamını birlikte yapabiliriz. Böylece biz ebeveynlerde günlük egzersizimizi tamamlamış oluruz. Evde bulunan basit materyaller ile birçok aktivite uygulayabilirsiniz. İpin altından geçmek, üzerinden atlamak ve ip üzerinde denge yürüyüşü yapmak gibi etkinlikler denge ve vücut koordinasyonunu geliştiren eğlenceli oyunları ebeveynlerimiz çocukları ile uygulayabilirler” diyerek sonlandırdı.

TÜRKAN YILMAZ / YENİ HABER GAZETESİ

muzipo-kids-konya-8-001.jpg