Facebook ana sayfasında değişikliğe gidiyor

Facebook ana sayfasında, rakibi popüler uygulama Tik Tok’dakine benzer şekilde ana sayfanın iki bölüm halinde öne çıkacağı bir değişiklik yaptı.
Facebook ana sayfasında değişikliğe gidiyor


Facebook'un yeni duyurduğu ve iki bölümden oluşan ana sayfadaki kısımlardan biri kronolojik sırayla kullanıcının karşısına çıkan ve takip ettiği kullanıcılara veya sayfaya ait gönderileri gösteriyorken, ikinci bölüm ise algoritmalara dayalı olarak kullanıcıya önerilen ve ilgisini çekebilecek gönderileri sunacak.

Gönderilere odaklanan bölüm, Facebook'u ünlü video uygulamasının algoritmasının kullanıcıya gösterilmek istenen öneriyi belirlemeye ve göstermeye odaklandığı TikTok ana sayfasındaki ‘Sizin İçin’ fonksiyonuna benzer olacak.

AFP’nin haberine göre bu değişiklikler, Facebook'un sahibi Meta şirketinin milyarlarca dolarlık reklam pastası kapsamında, mümkün olduğu kadar çok kullanıcıyı elde tutmak için yapıldı. Bu adım, sosyal medya platformlarının zirvesini ele geçirmek için Tik Tok ile rekabet ettiği bir döneme denk geldi.

Meta’dan yapılan açıklamada “Ana sayfadaki değişiklik ile kullanıcılara ulaşmak ve içeriği tarayıcıların daha önemli göreceğini düşündüğümüz şekilde düzenlemeye yardımcı olmak için binlerce veriyi dikkate alıyoruz” denildi.

Kullanıcılar artık, arkadaşlarının gönderilerini kronolojik sırada görmek isterlerse, ‘Akış’ sekmesine bakmaları gerekecek.

Meta, kullanıcılarının veri güvenliğinden çok kârlılığa öncelik verdiğine dair iddiaların da bulunduğu birçok sorunun arasında kendine yeni bir vizyon belirlemek için çalışıyor.

Şirket, bu yılın başlarında, Facebook’un geleceğine yönelik endişelere neden olan bir açıklamayla kullanıcı sayısındaki düşüşe dikkat çekmişti.

turkish.aawsat.com