Fas Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Burita Batı Şeria'da

RAMALLAH (AA) - Fas Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Nasır Burita, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Batı Şeria'da Filistin Dışişleri...
Fas Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Burita Batı Şeria'da

RAMALLAH (AA) - Fas Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Nasır Burita, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Batı Şeria'da Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından düzenledikleri ortak basın toplantısında konuşan Filistin Dışişleri Bakanı Maliki, Fas Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Burita'nın Batı Şeria'da bulunmasının, Fas'ın Kudüs ve Filistin ile ilgilendiğinin açık ve güçlü bir işareti olduğunu söyledi.

Bakan Burita'nın, Filistin ziyaretine Kudüs'ten başlamasının önemli mesajlar taşıdığını aktaran Maliki, Burita'nın bugün Filistin halkının İsrail işgali ve kontrol noktaları arasında ne sıkıntılar çektiğini bizzat yaşayarak gördüğünü belirtti.

Maliki, Fas'ın tüm uluslararası forumlarda Filistin davasını destekleme çabaları ve özellikle Kudüs kentine verdiği önemden övgüyle söz etti.

Fas Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Burita da Filistin ziyaretini, Fas Kralı 6. Muhammed'in talimatları doğrultusunda ülkesinin Filistin yönetimi ile halkına destek olma ve dayanışma tutumunu vurgulamak için gerçekleştirdiğini dile getirdi.

Burita, ziyaretinin amacının böylesi kritik bir zamanda istişare ve Küdüs kentinin Arap ve İslami kimliğine dokunulmasını reddetmek olduğunu ifade etti.

Bakan Burita, ülkesinin yakın bir zamanda Kudüs'ün "Eski Şehir" bölgesinde Filistinli gençlerin nefes alabileceği bir kültür merkezi açmak için çalışma yürüttüğünü sözlerine ekledi.

Bu sabah Filistine ulaşan Fas Dışişleri ve Uluslarararası İşbirliği Bakanı Nasır Burita, ziyaretine Mescid-i Aksa'da namaz kılarak başlamıştı.

Burita'yı karşılayan Filistin Kudüs İşleri Bakanı Adnan el-Huseyni, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kudüslülerin direnişine destek verdiğini söyledi.

Müslüman ve Hristiyanlara ait kutsal mekanlar hakkında Burita'ya bilgi veren Huseyni, Mescid-i Aksa'nın daha önce görülmemiş şekilde saldırıya uğradığını ve İslami kimliğini değiştirme çabalarının arttığını belirtti.

Huseyni, Fas Kralı 6. Muhammed'e Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı kurtarmak için daha çok çaba sarf etme, İsrail işgalinin bitmesi ve ABD'nin Kudüs konusundaki son uygulamalarının geçersiz kılınması için uluslararası düzeyde acilen harekete geçme çağrısında bulundu.


Kaynak: