Fas'ta iktidar partisinden "stratejik ittifak" vurgusu

Fas'taki iktidarın başını çeken PDJ, koalisyon hükümetinde yer alan PPS ile paylaştığı nitelikli stratejik ittifakın önemine vurgu yaptı
Fas'ta iktidar partisinden "stratejik ittifak" vurgusu

FAS (AA) - Fas'taki iktidarın başını çeken Adalet ve Kalkınma Partisi (PDJ), koalisyon hükümetinde yer alan İlerleme ve Sosyalizm Partisi (PPS) ile paylaştığı eşsiz ve nitelikli stratejik ittifakın önemine vurgu yaptı.

Başkent Rabat yakınlarındaki sahil kenti Buznika'da Adalet ve Kalkınma Partisi Ulusal Konseyi'nin olağanüstü toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, PDJ'nin, İlerleme ve Sosyalizm Partisi ile paylaşılan eşsiz ve nitelikli stratejik ittifakın önemine vurgu yapılarak, demokrasi yolunda PPS'nin yaptığı fedakarlıklar takdirle karşılandı.

Açıklamada, PPS'nin lider ve tüm üyelerine "ülkenin yüksek çıkarlarını gözetmek adına" iki parti arasındaki siyasi ittifakı sürdürmeleri çağrısında bulunuldu.

"PDJ, partinin içerisinde bulunduğu çeşitli sıkıntıların üstesinden gelebilir." ifadelerine yer verilen açıklamada, partinin kamusal düzenin şekillendirilmesi, ulusal önceliklere ve gerçek kalkınmaya yönelmesi, halkın beklentilerine cevap vermesi gibi konularda kendi rolünü üstlenmesi gerektiği belirtildi.

İktidarın başını çeken PDJ ile müttefiki PPS'nin elindeki 3 bakanlıktan biri olan Su Bakanlığının, Başbakan Sadeddin el-Osmani'nin önerisi üzerine Fas Kralı 6. Muhammed tarafından kaldırılmasıyla anlaşmazlık yaşanmıştı.

Kaynak: