Fatih Özgökçen: İkinci yarı zorlu geçecek!

Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen, 19 maçlık ikinci yarı periyodunun zorlu geçeceğini söyledi
Fatih Özgökçen: İkinci yarı zorlu geçecek!

Spor Smart televizyon kanalında katıldığı programda sorular yanıtlayan Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen'in öne çıkan cevapları şu şekilde;

Hedeflerimiz ve sezon sonuna bakış aşımız ister istemez değişiyor. 19 maçlık 57 puanlık bir periyot başlayacak. Zorlu bir dönem başlayacak. Lider Trabzonspor’un çok büyük bir avantajı var. Ancak 57 puanlık bir fark da yok. Puan farkları kapanabileceği gibi bizden sonra gelen takımların da matematiksel olarak şampiyonluk şansları var. Erken konuşmak doğru değil. Mücadelemizi ve elimizden gelen tüm gayreti sezon sonuna kadar gösterip ligi en iyi yerde bitirmek istiyoruz.

Anadolu takımlarından ne kadar fazla şampiyon çıkarsa lig o kadar değer kazanır. Hep 4 takımın şampiyon olduğu bir lig kimseye cazip gelmez. Göreve geldiğimizde önce ekonomiyi öğrendik, mütevazi bir kadromuz var. Sezon başı hedefimiz ilk 10’a girebilmekti, şu anda hedefimizin önündeyiz. İlhan Palut hoca Konyaspor için yapacaklarını tamamladıktan sonra başka hedeflere yönelebilir.

Hala başardığımız ve gerçekleştirdiğimiz bir şey yok. Futbolcularımız için de bu geçerli, resmi teklifler geldiğinde bunu değerlendiririz. VAR hataları minimize etme aşamasına getirdi.

Hakemler hakkında konuşmayı sevmiyoruz, yeri geldiğinde uygun yerde masaya yumruğumuzu vururuz. Öncelik herkesin iyi niyetli olması.

Gelirlerimizin yüzde 99’u TL cinsinden. Kur yükseldiğinde borç devamlı büyüyor. Taraftar devamlı transfer istiyor ama bu kurlarla bu mümkün değil”. Genel kurulda açıklanan borç faizlerle birlikte 320 milyon TL’yi buluyordu. Bunun yüzde 40’ını erittik. Buna göre faydalı transferler yaptık, yıldız olabilecek oyunculara yöneldik.

Taraftara şirin gözükmek için transfer yapmayız Hafta sonu programlarını Konyaspor’un maçlarına göre yapmaya başladı insanlar. Bizim oyun anlayışımız izleyiciye hoş gelen bir anlayış, dolayısıyla maçlarımız ilgi çekiyor. Eski başkanlarımızı çağırıp davet ettik ve onlarla istişarelerde bulunduk. Hepimiz bu kulübün başarısını hedefliyoruz. Konya’da gençlerin 1 numaralı uğraşı futbol.

Ekonomik anlamda, altyapı anlamında destek görmemiz gerekiyor. Bu konuda TFF’den destek almamız gerekiyor, bu konuda destek gelmezse altyapıdan oyuncu çıkaramayız, yabancı oyunculara mecburen yönelmek durumunda kalırız. 

Kulüpler Birliği’nin TFF ile birlikte hareket etmesi lazım. İletişim anlamında, çözüm üretmek anlamında bile faydalı bir birlik olduğunu düşünüyorum. Yayın ihalesi ile akalalı da bir komisyon kuruldu ve çalışıyor. Sporda rekabetin olduğu yerde iyi niyetli olmak lazım, sonuçta biri kazanacak biri kaybedecek. Bizi şampiyon yapmayacaklar, bizim başarılı olmamızı istemiyorlar anlayışımızdan kurtulmamız lazım. Böyle başarılı olamayız. Art niyetli bir hakem olduğunu düşünmüyorum. İnsanlarımıza güvenmeliyiz. Sistemsel belli takımlara yapılan hatalar varsa, bu ya iş bilmezlikten ya da kasıtlı ve art niyetli yapılıyordur. Eğer kasıtlı yapanlar varsa bunları ayıklamak lazım, yoksa tek tük yapılan hatalarla insanları bitirmemeliyiz.