Fatih Sultan Mehmet 568 yıl önce İstanbul adalarını fethetti

Fatih Sultan Mehmet 1453 yılında İstanbul adalarını fethetti. İstanbul’un fethinden sonra Sultan Mehmet, İstanbul adalarını da fethetmiştir.
Fatih Sultan Mehmet 568 yıl  önce İstanbul adalarını fethetti

Fatih Sultan Mehmet 1453 yılında İstanbul adalarını fethetti. İstanbul’un fethinden sonra Sultan Mehmet, İstanbul adalarını da fethetmiştir.  Ayrıca Venediklilerin elinde bulunan Ege Adalarını (İmroz, Taşoz, Limni, Bozcaada, Semadirek, Midilli, Eğriboz)’da almıştır. Rodos adası kuşatıldığı halde alınamamış, Akdeniz’de bulunan Kefolonya, Zanta ve Ayamavra adalarını almıştır. Bu sayede Karadeniz’de faaliyet göstermiş olan Cenevizlilerden sonra, Akdeniz de faaliyet göstermekte olan Venedik ticaretine de büyük darbe vurmuştur.

OSMANLI-VENEDİK DENİZ SAVAŞLARI

Osmanlıların; İstanbul’u fethettikten sonra Karadeniz ve Ege ticaretini de ele geçirmeleri, Venedik ticaretine darbe vurmuştur. Bu savaş sonrasında Venedik donanmasının Osmanlı donanmasından daha güçlü olması nedeniyle Venediklilere karşı bir üstünlük sağlanamamıştır. Fakat Fatih Sultan, olası bir Haçlı ittifakını engellemek amacıyla 1479 yılında Venediklilere ticari ayrıcalıklar vermiştir.