Fatih Terim'den derbi sonrası kritik uyarı!
15 Mayıs'ta Akhisarspor'la Türkiye Kupası finaline çıkacak olan Galatasaray'da, Fatih Terim Beşiktaş maçından sonra futbolcularına rehavete karşı uyarılarda bulundu.
Çaykur Rizespor ile Başakşehir’i yenmesi halinde son haftayı beklemeden şampiyonluğunu ilan edecek olan Galatasaray, 15 Mayıs’ta da Akhisarspor’la Türkiye Kupası finaline çıkacak. Buna karşın Fatih Terimrehavete karşı oyuncularına gerekli uyarıyı yaptı. Deneyimli çalıştırıcı Beşiktaş derbisinin ardından soyunma odasında oyuncalarına, "Daha şampiyon olmadık. Çifte kupa için 3 finalimiz kaldı." dedi.
Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde çıktığı bir final maçında daha istediği sonucu aldı. Tecrübeli çalıştırıcı, Beşiktaş derbisine takımını hem saha dışında hem saha içinde kusursuz hazırladı.
'Biz kendi ödüllerimizi kendimiz alırız'
Motivasyon ustası İmparator, Galatasaray'ın ödül alamadığı yayıncı kuruluşun TFF ile ortaklaşa düzenlediği, "Futbolun Süperleri" organizasyonunu Florya'da avantaja çevirdi. Muslera ve Diagne'ye ödül bekleyen, Feghouli ile Onyekuru'nun da en iyi 11'e alınması gerektiğini düşünen oyuncularına moral veren Fatih Terim, "Ödüller bitmez. Türkiye Kupası ve Süper Lig'i kazanarak kendi ödüllerimizi kendimizalırız'' vurgusunu yaptı.
Planı tuttu
Terim geçen sezon Başakşehir ve Beşiktaş'ı yenip şampiyonluğa koştuğu maçlardan kopya çekti. Orta sahada Donk-Fernando-Belhanda üçlüsüne dönme kararı alan Terim, Ndiaye'yi ilk 11'den kesti. Fernando'ya "Donk hep arkanda olacak! Sürekli hücumu düşün çünkü rakip senden bunu beklemeyecek ve hazırlıksız yakalanacak" diyen Terim'in planı tuttu. Fernando 1 asist, 1 golle Beşiktaş derbisine damga vurdu.
“Daha şampiyon olmadık”
2-0 kazanılan Beşiktaş derbisinin ardından Galatasaray soyunma odasındaki sevinç görülmeye değerdi. Terim, şampiyonluk tezahüratları yapan oyuncularını "Daha şampiyon olmadık. Çifte kupa için 3 finalimiz kaldı" diyerek uyardı ve Rizespor maçı hazırlıklarına hemen başlayacaklarını söyledi.
Onyekuru Drogba'nın izinde
Performanslarıyla G.Saray taraftarının gönlüne taht kuran Sneijder ve Drogba gibi Onyekuru da sarı-kırmızılı formayla derbilere damgasını vurdu. Kadıköy'de F.Bahçe'ye gol atan Onyekuru, Aslantepe'de Beşiktaş'ı da boş geçmedi. Derbilerde duble yapan Nijeryalı yıldız bu sezon 15 kez fileleri havalandırdı.
Fildişili yıldız ne yapmıştı?
2012-13 sezonunun ikinci yarısında G.Saray'a gelen Didier Drogba, 1.5 senede 12'si Şampiyonlar Ligi'nde olmak üzere 53 maçta forma giydi. 20 gol attı ve 13 gol pası verdi. Devler Ligi'nde 3 gol, 3 asist; Süper Lig'de 15 gol, 10 asiste imza attı.
7 yıl sonra rekor kırıldı
Ocak 2011'de açılan Türk Telekom Stadı'ndaki seyirci rekoru 51 bin 567 kişi ile 22 Nisan 2012'de oynanan Fenerbahçe derbisine aitti. Son Beşiktaş karşılaşmasına gelen 51 bin 578 kişi Aslantepe'nin yeni rekoru olarak kayıtlara geçti. 19 Mayıs'taki Başakşehir maçında da Türk Telekom Stadı'nın kapalı gişe olması bekleniyor.
Bakmadan Geçme