Faydaları saymakla bitmiyor, Konyalılar yoğun ilgi gösteriyor!

Ramazan ayında orucu açmak için veya sahurda 1-2 adet tüketilen, içinde K vitamini de bulunduran ve faydalarını saymakla bitmeyen hurmalar, Konyalılardan rağbet görüyor.
Faydaları saymakla bitmiyor, Konyalılar yoğun ilgi gösteriyor!

Konya Bedesten Çarşısı esnaflarından Ferhat Soyarslan, içerdiği zengin besin ve vitaminler itibariyle hurmanın birçok açıdan sağlık için faydalı olduğunu, gerek çeşitli hastalıkların tedavisi için gerekse zayıflamak ve mevcut kiloyu korumak için büyük yarar sağladığını kaydetti.

hurma-2.jpg

Besin değeri yüksek hurma: Mejdul

Hurma çeşitlerinden biri olan Mejdul’ün Konyalılar tarafından en çok talep edilen hurma olduğunu belirten Soyarslan, “Hurma denilince aklımıza ilk olarak Ramazan ayı gelse de hurma hayatın her döneminde atıştırmalık olarak tercih ediliyor. Konyalılardan en çok rağbet gören Mejdul hurması, şekersiz ve lifli olmasıyla genellikle yaşlıların ve bebeklerin kolayca tüketebilecekleri bir hurmadır. Aynı zamanda büyük ve etli olan bu hurma; folik asit, kalsiyum, magnezyum, demir, sodyum, fosfor bakımından oldukça zengindir.” ifadelerini kullandı.

hurma-3.jpg

Hurmaların tazeliğini koruma sırrı

Hurmaların taze olarak saklamak için soğutucu dolaplarda eksi derecede korunmasını vurgulayan Soyarslan, “Hurmaları bozulmadan saklayabilmek için eksi derecede soğutucu dolaplarında kullanmak gerekir. Diğer türlü her meyve gibi bu meyve de kurtlanabilir ve küflenebilir.” diye konuştu.

hurma-1.jpg

Arabistan’dan Konya’ya getiriliyor

Soyarslan, Yüksek ve kaliteli besin değerine sahip olan ve Ramazan ayında uzun süren açlık durumlarında beslenme açısından vücudun tüm ihtiyaçlarını karşılayabilen hurmaların çoğunu Arabistan’dan getirttiklerini belirtti.

hurma-4.jpg