Fayiz es-Serrac istifa kararından vazgeçti!

Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac dost ülkelerden gelen çağrılara yanıt olarak, Ekim ayı sonunda belirlediği istifa kararından vazgeçtiğini duyurdu.
Fayiz es-Serrac istifa kararından vazgeçti!

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es-Serrac, Temsilciler Meclisi, devlet, Birleşmiş Milletler (BM) Misyonu ve dost ülkelerden gelen çağrılara yanıt olarak, Ekim ayı sonunda belirlediği istifa kararından vazgeçtiğini duyurdu.

Serrac, geçtiğimiz Eylül ayında yaptığı açıklamada, Ekim ayı sonuna kadar istifa etmek istediğini bildirmişti. Serrac, “En geç Ekim ayı sonuna kadar görevlerimi yeni kurulacak hükümete ve yürütme meclisine teslim etmek istiyorum” demişti.

BAŞKAN ERDOĞAN 'İSTİFA KARARI BİZLER İÇİN ÜZÜCÜ OLMUŞTUR' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac'ın istifa kararı ile ilgili "Geçen hafta Sayın Serrac ile bir kabulüm olmuştu. Ardından böyle bir gelişme bizler için üzüntü verici. Libya gibi bir yerde, Trablus'ta bir ara çok olumsuz gelişmeler oldu. Bizim oraya müdahalemizle Sayın Serrac ve ekibi darbeci Hafter'in işgalinden kurtulma duruma geldi. Darbeci Hafter her geçen gün kayba gidiyor. Eninde sonunda darbeci Hafter kaybedecek. Fakat Sayın Serrac'ın kendilerine bazı haberler ulaştırdık. Heyetlerimizin Libya Milli Mutabakat Hükümeti ile görüşmeleri olabilir. Bu işi olması gereken istikamete dönüştürürüz." demişti.

KAYNAK: AA, İHA