Hatay'daki kazada 12 kişi hayatını kaybetti! 3'ü ağır 30 kişi yaralandı

Hatay'da çekici ile çarpışan kamyon, direksiyonun hakimiyetinin kaybolması sonucu 11 araca çarparak durabildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kazayla ilgili yaptığı paylaşımda "Antakya’nın Topboğazlı mevkiinde yaşanan zincirleme trafik kazasında bir kamyonla otobüste yangın meydana gelmiş, 12 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 3’ü ağır olmak üzere 31 vatandaşımız yaralanmıştır" ifadelerini kullandı
Hatay'daki kazada 12 kişi hayatını kaybetti! 3'ü ağır 30 kişi yaralandı

Hatay’ın Kırıkhan ilçesine bağlı Topboğazı Mahallesi’nde korkunç bir kaza gerçekleşti. İskenderun’dan Antakya istikametine doğru giden bir hafriyat kamyonunun freni patladı. Gittikçe hızlanan araç, karşı şeride geçerek yol kenarında asker uğurlama töreni için bekleyen 9 otomobil ve 2 minibüse çarptı.

12 KİŞİ ÖLDÜ, 31 KİŞİ YARALANDI

Bu esnada patlama yaşandı, araçlar alev topuna döndü. Yapılan ihbar sonrası bölgeye itfaiye, AFAD, sağlık, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Ekipler, 6 kişinin olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Yaralanan 32 kişi ise ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kazada hayatını kaybedenlerin sayısının 12’ye yükseldiğini, 3’ü ağır 31 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Koca, Twitter’dan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Antakya'nın Topboğazlı mevkiinde yaşanan zincirleme trafik kazasında bir kamyonla otobüste yangın meydana gelmiş, 12 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 3'ü ağır olmak üzere 31 vatandaşımız yaralanmıştır. Olay yerine 22 ambulans ve 3 UMKE Ekibi görevlendirilmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralıların sağlıklarına en kısa sürede kavuşmaları için elimizden geleni yapacağız. Her birine geçmiş olsun diyorum."

13 ARAÇ HASAR GÖRDÜ

Hasar gören 12 aracın kaldırılması için çalışma başlatıldı. Araçlardan 4'ünün ise yandığı aktarıldı. Yol trafiğe kapatıldı.

Etiketler :