Fed kararı sonrası kripto paralar tepetaklak oldu! Bitcoin’de sert düşüş

Kripto para piyasalarının yönünün belirlenmesinde etkili olan Fed’in faiz kararı belli oldu. Uzun süredir ayı piyasasının içinde olan kripto para piyasaları, Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarıyla adeta tepetaklak oldu. Dün yükselişin ardından tekrardan düşüşe geçen kripto paralarda en büyük değer kaybı Bitcoin’de yaşandı. Tarihi zirvesinden yüzde 48 uzaklaşan Bitcoin, 35 bin dolara kadar geriledi.
Fed kararı sonrası kripto paralar tepetaklak oldu! Bitcoin’de sert düşüş

Fed dün akşam kritik faiz kararını açıkladı. Fed Başkanı Jerome Powell açıklama yaparak faizi 0-0,25 aralığında tuttuklarını söyledi. Aynı zamanda Powell faiz artırımlarının Mart ayında başlayacağını belirtti. Fed başkanının açıklamasının ardından kripto paralar yeniden düşüşe geçti. Düşüşteki en büyük etken ise , Fed’in enflasyonu düşürmekteki kararlı duruşu ve küresel çapta kripto paralara güvenin azalmaya başlaması etkili oldu. 

KRİPTO PARALAR NEDEN DÜŞÜYOR? 

Kripto paralardaki bu düşüşün tek sebebi Fed değil. Küresel piyasalardaki enflasyon riskleri, Rusya-Ukrayna-ABD arasındaki jeopolitik gerilim, ABD borsalarındaki kararsız seyir, kripto paralara karşı gelen madencilik yasakları, artan enerji fiyatları gibi etkenler kripto paralarda düşüşe sebep oluyor. Özellikle artan enflasyon ve merkez bankaların faiz kararları kripto paraları derinden etkiliyor. 

BITCOIN TEPETAKLAK OLDU 

Fed’in faiz kararının ardından lider kripto para birimi olan Bitcoin, yüzde 5 değer kaybederek 35 bin dolar seviyelerine kadar geriledi. Gün içinde en düşük 35 bin 523 dolar, en yüksek de 38 bin 930 dolar seviyesi görüldü. Bitcoin böylece tarihi zirvesi olan 69 bin dolardan yüzde 49 oranında uzaklaştı.

Kapatby ReklamStore

ETHEREUM’DA DÜŞÜŞ TRENDİNDE 

En büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum’da düşüşten nasibini aldı. Yüzde 4 değer kaybeden Ethereum, 2 bin 400 dolar seviyesine kadar geriledi. 

DOGECOİN NE KADAR?

Dogecoin, kripto para iniş çıkışlarında en çok değer kaybeden veya kazanan coinlerden biri oluyor. Zaman zaman diğer kriptolardan bağımsız yüzde 15'lere varan yükselişlerin görüldüğü Dogecoin 0,14 cent seviyesinden işlem görüyor. Dogecoin bu sabaha yüzde 6.29'luk düşüş ile başladı.

RİPPLE (XRP) NE KADAR?

Bu sabah yüzde 3,37 değer kaybeden Ripple 0,59 cent. Ripple, geçtiğimiz gün 0,65 cent seviyesine kadar ulaşmıştı.