Fenerbahçe Beko'da Sarunas Jasikevicius dönemi

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı'nda Dimitris Itoudis'ten boşalan başantrenörlük koltuğuna Litvanyalı Sarunas Jasikevicius getirildi.
Fenerbahçe Beko'da Sarunas Jasikevicius dönemi

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı'nda Dimitris Itoudis'ten boşalan başantrenörlük koltuğuna Litvanyalı Sarunas Jasikevicius getirildi. Sarı-lacivertli kulüp, Jasikevicius ile 2025-2026 sezonunun sonuna dek anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Fenerbahçe Beko, başantrenör Sarunas Jasikevicius ile 2,5 yıllığına anlaşmaya vardı. Kulüpten yapılan açıklamada, "Bu anlaşmanın kulübümüze ve Sarunas Jasikevicius'a hayırlı olmasını diliyor, antrenörümüzün camiamızda zaferlerle dolu sezonlar yaşamasını temenni ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Oyunculuk kariyerinde sarı-lacivertli formayı da giyen 47 yaşındaki çalıştırıcı, 2014 yılında Zalgiris Kaunas'ta yardımcı antrenör olarak başantrenörlük kariyerine başladı. Daha sonra 2016 yılında ise bu takımın başantrenörlüğüne getirildi. Zalgiris Kaunas ile 2016-2020 yılları arasında görev yapan Jasikevicius, takımının bu süreçte elde ettiği 5 lig şampiyonluğunun yanı sıra, 3 Litvanya Kupası şampiyonluğunda da pay sahibi oldu. 2020 yılında İspanyol takımı Barcelona'nın başantrenörlüğüne getirilen Jasikevicius, Katalan ekibiyle 3 kez Final Four oynama başarısı gösterirken; 2 İspanya Ligi, 2 İspanya Kupası şampiyonlukları da yaşadı.

JASIKEVICIUS İSTANBUL'DA

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı'nın yeni başantrenörü Sarunas Jasikevicius İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'na gelen Litvanyalı başantrenörü sarı-lacivertli şube yetkilileri karşıladı.

Kaynak:DHA