Fenerbahçe dünya devlerini geride bıraktı

Hem Süper Lig'de hem de Avrupa Ligi'nde zirvede yer alan Fenerbahçe, attığı gollerle adından bahsettirmeye devam ediyor. Sarı-lacivertliler 11 maçta 34 gol atarken, 3.09 ortalama yakaladı. Avrupa'nın önde gelen ligleriyle kıyaslandığında, sarı-lacivertli takımın tek rakibi Bayern Münih oldu.
Fenerbahçe dünya devlerini geride bıraktı

Fenerbahçe, bu sezon Süper Lig ve Avrupa’nın 5 büyük liginde maç başına en fazla gol atan ikinci takım konumunda bulunuyor. Sarı-lacivertliler 11 maçta kaydettiği 34 golle 3.09 ortalama yakaladı.

Dünya devlerini geride bıraktı

Fenerbahçe’yi, Avrupa’nın 5 büyük liginde geçen tek takım Alman ekibi Bayern Münih oldu. Bavyera ekibi, 12 maçta 38 golle 3.16 gol ortalamasına sahip bulunuyor. Sarı-lacivertliler maç başına gol ortalamasıyla Real Madrid, Barcelona, Napoli, PSG, Manchester City ve Arsenal gibi kulüpleri geride bıraktı.

4 maçta 5 golü geçti

Bu sezon Avrupa’nın 5 büyük ligi ve Süper Lig’de en fazla maçta 5 artı gol atan takımlarda da Fenerbahçe, Bayern Münih ile yarışıyor. Sarı- lacivertliler, ligde 4 maçta 5 ve üzeri gol sevinci yaşarken, Kasımpaşa’ya 6, Alanyaspor, Karagümrük ve İstanbulspor filelerine ise 5’er gol bıraktı. Bayern Münih de Bundesliga’da 4 kez 5 ve üzeri gol sevinci yaşadı.

Jesus'tan önemli başarı

Bu arada Süper Lig tarihinde bir takımın başında 10 artı maça çıkan teknik direktörler arasına en yüksek gol ortalaması yakalayan isim Jorge Jesus oldu.

Etiketler :