Fenerbahçe-Konyaspor maçı oynanamıyor!

Fenerbahçe-Konyaspor maçı öncesi lig yeniden ertelendi. 2022-2023 sezonunda İstanbul'da oynanacak maç öncesinde 6 Şubat depremi yaşanmış ve lige 19 günlük ara verilmişti. 2023-2024 sezonunda ise Hakem Umut Meler'e saldırı sonrasında lig maçları bir kez daha durduruldu.
Fenerbahçe-Konyaspor maçı oynanamıyor!

Konyaspor ve Fenerbahçe karşılaşamıyor. Ankaragücü-Rizespor maçı sonrası karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler'e yapılan saldırı sonrasında TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi liglerin süresiz olarak ertelendiğini duyurdu. Liglerin durdurulmasının ardından 16. haftada oynanacak olan Fenerbahçe- Konyaspor maçının oynanma takvimi ilerleyen günlerde açıklanacak. Taraftarlar geçen seneyi anımsadı.

fenerbahce-mac.jpg

ÖNCE KAR SONRA DEPREM

Bilindiği üzere 2022-23 sezonunda Fenerbahçe-Konyaspor maçı öncesi 5 Şubat'ta yoğun kar yağışı gerçekleşmiş, Anadolu Kartalı'nın uçağı Konya'dan 4 saatlik rötar sonucunda kalkmıştı. O saatlerde maçın ertelenmesi gündeme gelmiş ancak yeşil beyazlı kafile İstanbul'a gecikmeli gitmişti. Buna karşın 6 Şubat'ta Kahramanmaraş ve çevresinde çok şiddetli deprem gerçekleşmiş, ülke yasa boğulmuştu.

mac.jpeg

TFF TAKVİMİ AÇIKLAYACAK

Deprem sonrasında Türkiye Futbol Federasyonu ligi erteleme kararı vermiş, Fenerbahçe- Konyaspor mücadelesi 19 gün sonra İstanbul'da oynanmıştı. Karşılaşmayı sarı lacivertliler kazanmıştı. 2023-2024 sezonunda 16. hafta maçlarının yine bir Fenerbahçe deplasmanı önce ertelendi. Liglerin ne zaman oynanacağı ve yeni yol haritasıyla ilgili karar ilerleyen günlerde TFF tarafından açıklanacak.

 Muhabir
Etiketler :