Fenerbahçe'de dev transfer operasyonu!

Süper Lig'in 27. haftasına gelindiğinde yapılan bu transferlere karşın henüz istenilen seviyeye ulaşamayan Fenerbahçe'de, sezon sonu operasyon devam edecek.
Fenerbahçe'de dev transfer operasyonu!

Ali Koç döneminde 46 transfer yapan Fenerbahçe takviyede hız kesmeyecek. Sarı lacivertlilerde öncelik golcü. Bu sezon sil baştan yenilenen mevkide bütün isimler hayal kırıklığı yaşatınca düğmeye basıldı.

Samatta, Cisse ve Ademi'yle yollar ayrılıyor. 6 milyon avroluk mecburi satın alma opsiyonuyla transfer edilen Mbwana Samatta için patlama yaptığı Belçika'dan Club Brugge devrede.

CISSE GİDİYOR

Öte yandan Fenerbahçe, sezon başında Alanyaspor ile sözleşmesinin sona ermesinin ardından Papiss Cisse'ye imza attırmıştı. Sarı lacivertliler golcü futbolcuyla 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 1+1 yıllık sözleşme imzalamıştı. Yönetim, Cisse'nin bir yıllık opsiyonunu kullanmayacak.

ADEMI GÖZDEN ÇIKARILDI

Bununla beraber sezon başında Basel'den kadroya dahil edilen Kemal Ademi ile de yollar ayrılacak. Ara transfer döneminde Fatih Karagümrük'e kiralanan Ademi, burada da isteneni verememişti.

KESENİN AĞZI AÇILACAK

Liste başındaki isim ise, Boupendza. Gabonlu için devre arasında 6,5 milyon avroluk bir teklif yapan Fenerbahçe, rakamı yukarı çekecek.

Hatay, Krasnodar'la 8 milyon avro bonservis bedeli ve sonraki satıştan yüzde 20 pay üzerinden anlaşmış, ancak Boupendza kabul etmemişti.

Fenerbahçe Hatay'ın bonservis talebini karşılamak hem de Boupendza'yı ikna etmek istiyor. Ayrıca Porto'yla sözleşmesi bitecek 29 yaşındaki Malili Moussa Marega için de temaslar sürüyor.

ANA PARA KAYNAĞI OZAN TUFAN

Transferde yine hareketli bir döneme hazırlanan Fenerbahçe'de para kaynağı Ozan Tufan olacak. Önce Fernandao, Giulianoa ve Josef'ten, sonrasında Elif ve Muriç'ten elde edilen gelirlerle transfer hamleleri yapan sarı lacivertliler bu sefer de Ozan'a güveniyor.

Milli yıldıza İngiltere, Franse ve Rusya'dan talipler var. Ozan Tufan bu sezon forma giydiği 27 karşılaşmada 4 gol 6 asiste imza attı.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ