Fenerbahçe'de sürpriz ayrılık kararı

Fenerbahçe, Jose Sosa'nın kontratını Vitor Pereira'nın raporu ve Ali Koç'un onayı doğrultusunda uzatmama kararı aldı.
Fenerbahçe'de sürpriz ayrılık kararı

Fenerbahçe, tecrübeli orta saha oyuncusu Jose Sosa'yla ilgili kararını verdi. Sözleşmesi sezon sonunda sona erecek Jose Sosa'yla yeni kontrat yapılmayacak.

Sarı-Lacivertli yönetim kararı teknik direktör Vitor Pereira'nın raporu doğrultusunda verdi. Ali Koç da tam yetki verdiği Vitor Pereira'nın kararını onayladı.

JOSE SOSA İLE AYRILIK KARARI ÇIKMASININ SEBEBİ...

Fenerbahçe'nin verdiği kararda Jose Sosa'nın ilerleyen yaşı, oyuncunun yıllık 1,5 milyon Euro'luk maaşı ve gelecek sezon uygulanacak olan yabancı kuralının etkili olduğu belirtildi.

Öte yandan Sosa'nın son dönemde yaşadığı sakatlıklar da bu kararın çıkmasında belirleyici oldu.

TRABZONSPOR MAÇINDA İLK 11 İDDİASI

Bu arada adale sakatlığı sebebiyle yaklaşık 1,5 aydır formasından uzak olan Jose Sosa tamamen iyileşti.

Bir süredir takımla çalışan Jose Sosa'nın Süper Lig'de pazar akşamı oynanacak olan Trabzonspor maçına ilk 11'de başlayacağı iddia ediliyor.

Arjantinli yıldız en son deplasmanda 2-0 kazanılan Altay maçında 90 dakika sahada kalmıştı.

JOSE SOSA HANGİ TAKIMA TRANSFER OLACAK?

Öte yandan Jose Sosa'nın Fenerbahçe'den sonra hangi takıma transfer olacağı da merak konusu.

Sosa'yı sezon başında Estudiantes istemiş ancak Arjantinli yıldız ailevi sebeplerden dolayı futbola başladığı kulübe -şimdilik- dönmeme kararı almıştı

BAŞKANDAN İTİRAF: JOSE SOSA'YI KİM İSTEMEZ

Estudiantes Başkanı Martin Gorostegui ise Jose Sosa'yla ilgili geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada "Jose Sosa kulübümüzün ölçülerine uygun bir isim. Onunla ilgili geçmişte söylentiler olmuştu. Başkan olmanın dışında bu kulübün aynı zamanda bir taraftarıyım da ve transferin gerçekleşmesini çok isterim. Sosa'nın dönmesini hangi taraftar istemez. Sosa'nın yeniden Arjantin'e dönmesi tamamen onun tercihine bağlı" ifadelerini kullanmıştı.

5 MAÇTA GOL VE ASİST KATKISI YAPAMADI

Bu sezon Fenerbahçe formasıyla Süper Lig'de ve UEFA Avrupa Ligi elemelerinde toplam 5 maça çıkan Jose Sosa skor katkısı yapamadı.

Sosa bu 5 maçta toplam 315 dakika süre aldı.

KAYNAK: AKŞAM