Fenerbahçe’yi 'efsaneleri' devirdi!

İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig'in 8. haftasında konuk olduğu Fenerbahçe'yi 2-0 yenerek Kadıköy'de ikinci kez galibiyet sevinci yaşadı. Yeşil beyazlıların ilk galibiyeti 2017'da Fenerbahçe efsanesi Aykut Kocaman yönetiminde gelirken, ikinci galibiyeti 2020'de de yine Fenerbahçe efsanesi olan İsmail Kartal yönetiminde geldi.
Fenerbahçe’yi 'efsaneleri' devirdi!

İLK KEZ KOCAMAN'LA GÜLDÜ

Süper Lig’in 8. haftasında İttifak Holding Konyaspor’un Ülker Stadyumu’nda Fenerbahçe’yi 2-0 yenmesinin ardından ilginç bir istatistik ortaya çıktı. Yeşil beyazlılar, bu maçtan önce zorlu rakibini daha önce deplasmanda bir kez yenebilmişti. 17 Mart 2017 tarihinde oynanan ve yeşil beyazlıların 3-2’lik galibiyetiyle sona eren karşılaşmada Konyaspor’un teknik direktörlüğünü Aykut Kocaman yapıyordu. Hem futbolculuk hem de teknik direktörlük kariyerinde Fenerbahçe takımıyla önemli işlere imza atan ve sarı lacivertlilerle ismi özdeşleşen Kocaman, Konyaspor’a Fenerbahçe deplasmanından ilk galibiyetini getiren hoca oldu.

aykut-kocaman-006.jpg

İKİNCİ GALİBİYET DE KARTAL’DAN

O tarihin ardından 2018 İstanbul’da Fenerbahçe’ye 3-2 yenilen yeşil beyazlılar, 2019’daki maçtan ise 1-1’lik beraberlikle dönmüştü. 2020’de bir kez daha Kadıköy’de Fenerbahçe’nin konuğu olan Anadolu Kartalı bu kez kazanmasını bildi ve sahadan 2-0 galibiyetle ayrıldı. Bu maçta da yeşil beyazlıların başında yine başka bir Fenerbahçe efsanesi olan Teknik Direktör İsmail Kartal’ın olması dikkat çekti. Kartal da Kocaman gibi yine hem futbolculuk hem de teknik direktörlük kariyerinde Fenerbahçe ile ismini özdeşleştirmişti.

ismail-kartal-001.jpg

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ