Fethin coşkusu kök salacak! 29 Mayıs'ta İstanbul'da dev kutlama

İstanbul'un Fethi’nin 569. yıl dönümü Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde kutlanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı kutlamalar 29 Mayıs Pazar günü saat:16.00’da başlayacak.
Fethin coşkusu kök salacak! 29 Mayıs'ta İstanbul'da dev kutlama

İstanbul'un Fethi’nin 569. yıl dönümü Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde kutlanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı kutlamalar Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde 29 Mayıs Pazar günü saat:16.00’da başlayacak. Kutlamalar, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından koordine edilecek. Kutlamalara vatandaşların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

''İNŞALLAH ÇOK MUTLU EDECEK''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde düzenlenen "Kütüphane Söyleşileri" kapsamında farklı şehirlerden gençlerle bir araya gelmişti. Bir gencin, "Atatürk Havalimanı'na millet bahçesi inşasının başladığını haberlerden öğrendik. Havalimanı yerine millet bahçesi yapılması sizce herkesi mutlu edecek mi?" sorusu üzerine, "Ben şimdiden size müjdeyi vereyim. İnşallah çok çok mutlu edecek." ifadesini kullanmıştı.

ekran-goruntusu-2022-05-25-094354.png

''FETHİN COŞKUSU KÖK SALIYOR''

AK Parti İstanbul ilçe teşkilatlarının sosyal paylaşım sitelerinde paylaştığı duyuruda; "Fethin coşkusu 85 milyonun bahçesinde kök salıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle İstanbul Fethi'nin 569. yılını Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde hep birlikte kutluyoruz. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ilk fidanlarıyla buluşuyor" ifadelerine yer verildi.

KABAKTEPE: İSTANBUL'A KUTLU BİR MÜJDE

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İstanbulluları kutlamalara davet etti ve "İstanbul kutlu bir müjde, ferah bir duadır. Geçmiş asırlardan gelecek yüzyıllara, aynı ideal ve aynı inançla! Coşkuyla 29 Mayıs'a" dedi.

GÖKSU: HEP BİRLİKTE BÜYÜK COŞKUYLA KUTLUYORUZ

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu da; "Haydi İstanbul… Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle İstanbul'un Fethi'nin 569. yılını hep birlikte büyük bir coşkuyla kutluyoruz" dedi.