Fetih nesli hayallerini gerçekleştiriyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’u fetheden büyük komutan Fatih Sultan Mehmet’in izinden giden nesiller yetişmesine katkı sağlamak amacıyla Konya genelindeki tüm ilkokul 4’üncü sınıf öğrencilerine yönelik anlamlı bir proje hayata geçiriyor.
Fetih nesli hayallerini gerçekleştiriyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, 31 ilçedeki ilkokul öğrencilerine yönelik örnek olacak bir projeye daha imza atıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konyalı çocukların ve gençlerin Türk-İslam kültürüne bağlı değerlerle yetişmesine büyük önem verdiklerinin altını çizerek, bu çerçevede Büyükşehir Belediyesi olarak yürüttükleri çalışmalarla öğrencilere ilham kaynağı olmayı arzu ettiklerini söyledi.

İstanbul’u fetheden büyük komutan Fatih Sultan Mehmet’in izinden giden nesillerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla Konya genelindeki tüm 4’üncü sınıf öğrencilerine yönelik anlamlı bir proje hazırladıklarını aktaran Başkan Altay, “Geleceğimizin teminatı olan yavrularımıza Fatih’in çocukken hayallerini yazdığı günlüğünü ve bu günlükle birlikte öğrencilerin isimlerine özel ‘Benim Günlüğüm’ defterini gönderiyoruz. Öğrencilerden Fatih’in günlüğünü okuduktan sonra kendileri için gönderdiğimiz günlüklere gelecekle ilgili hayallerini not etmelerini istiyoruz. 31 ilçemizin tamamından katılım sağlayacak öğrenciler arasından her ilçeden en güzel hayali kaleme alan 3 öğrencimizi İstanbul gezisi ile ödüllendireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Konya genelinde 37 binin üzerinde ilkokul 4’üncü sınıf öğrencinin katılabileceği projede, hayallerini yazan öğrenciler, günlüklerini 22 Nisan tarihine kadar okul idarelerine teslim edecek.

fatihin-gunlugu.jpg