FETÖ sanığı emekli tuğgeneral: Örgütsel aramalar ben emekli olduktan sonra yapılmış 

ANKARA'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan emekli tuğgeneral Nuri Cankıymaz, kendisine gelen örgütsel aramaların Yargıtay'ın belirledi.
FETÖ sanığı emekli tuğgeneral: Örgütsel aramalar ben emekli olduktan sonra yapılmış 

ANKARA'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan emekli tuğgeneral Nuri Cankıymaz, kendisine gelen örgütsel aramaların Yargıtay'ın belirlediği içtihatlarla bağdaşmadığını savunarak, "Aramalardan biri gece yarısı, o saatteki arama örgütsel bir arama değildir, biri yanlışlıkla aramış olabilir. Aramalardan 5'i ise ben emekli olduktan sonra yapılmış" dedi.

Yunanistan'a kaçarken Edirne'de yakalanıp, tutuklanan Milli Savunma Bakanlığı Personel Daire eski başkanı emekli tuğgeneral Nuri Cankıymaz, "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından Ankara 15'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya devam etti. Duruşmaya Nuri Cankıymaz, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken avukatı salonda hazır bulundu.

'ÖRGÜTSEL ARAMALAR BEN EMEKLİ OLDUKTAN SONRA YAPILMIŞ'

Mahkeme, önceki celse dava dosyasına gelen evrakı okuduktan sonra savunma yapması için Cankıymaz'a söz verdi. FETÖ'nün mahrem imamlarıyla ankesörlü telefon üzerinden irtibat sağlamakla suçlandığını söyleyen Cankıymaz, buna ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunun hakkındaki iddiaları çürüttüğünü belirtti. Kendisine gelen örgütsel aramaların Yargıtay'ın belirlediği içtihatlarla bağdaşmadığını savunan Cankıymaz, "Aramalardan biri gece yarısı, o saatteki arama örgütsel bir arama değildir veya biri yanlışlıkla aramış olabilir. Aramalardan 5'i ise ben emekli olduktan sonra yapılmış. Diğer aramalar ise ben Ankara'dayken İzmir'den yapılmış. Örgüt Ankara'da yapılacak örgütsel toplantıya katılım için neden İzmir'den arasın ki? Ayrıca aramaların hepsi mesai saatleri içinde yapılmış. Erzincan'da olduğum sırada yapılan bir arama da 76 saniye sürüyor. Bu da örgütsel bir arama değildir, zira örgütsel aramaların en fazla 10 saniye sürdüğü bilinmektedir. Sonuç olarak suçsuz olduğum bu raporla bir kez daha ortaya çıkmıştır" dedi.

Sanık ve avukat savunmasının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanığın yakalanırken üzerinden bulunan sahte kimlik kartının dava dosyasına kazandırılması için adli emanet birimine yazı gönderilmesine karar verdi. Söz konusu talebin gelecek duruşmaya kadar karşılanmaması halinde ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulacağını kararlaştıran mahkeme, Cankıymaz'ın tutukluluk halinin devam etmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

 

FETÖ sanığı emekli tuğgeneral: Örgütsel aramalar ben emekli olduktan sonra yapılmış 

Kaynak: