FETÖ'cü eski istihbaratçının eşinin yargılanmasına başlandı

FETÖ hükümlüsü eski İstihbarat Şube Müdürü İbrahim Şimşek'in eşi Hacer Şimşek'in, "ByLock" ve "Kakao Talk" kullandığı iddiasıyla "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılanmasına başlandı
FETÖ'cü eski istihbaratçının eşinin yargılanmasına başlandı

KIRKLARELİ (AA) - FETÖ hükümlüsü eski İstihbarat Şube Müdürü İbrahim Şimşek'in eşi Hacer Şimşek'in, örgütün kriptolu haberleşme programı "ByLock" ve "Kakao Talk" kullandığı iddiasıyla yargılanmasına başlandı.

2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklu yargılanan sanık Şimşek ve avukatı katıldı.

Kimlik tespitinin yapılması ile başlayan duruşmada, Mahkeme Başkanı Vahdet Yeltepe, iddianamenin özetini okudu.

Sanık Şimşek, savunmasında, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Hakkındaki tek delilin ByLock olduğunu ileri süren Şimşek, hiçbir şekilde ByLock kullanmadığını iddia etti.

Kullandığı telefon hattının eşinin adına kayıtlı olduğunu öne süren Şimşek, "Eşim zaten bu nedenle tutukluydu ve uzun süreli hapis cezası aldı. Ben bu programı hiçbir şekilde kullanmadım. Ayrıca iddianamede örgüt hiyerarşisi içerisinde tepeden tabana yönelik talimatlara uyduğum, örgüt faaliyetlerini desteklediğim yer alıyor. Benim hiçbir şekilde örgüt ile bağım olmadı." diye savunma yaptı.

Sanık avukatının da savunmasının ardından Cumhuriyet Savcısı Halis İpek, esas hakkındaki mütalaasını verdi.

İpek, mütalaasında, sanığın sadece FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye ve yöneticileri tarafından talimat almak için şifre ile kurulan ByLock ve Kakao Talk programlarını kullandığının tespit edildiğini belirtti.

Kakao Talk programında kullanıcı adının "hacer1826" olduğunun belirlendiğini aktaran İpek, sanığın örgütün amaç ve faaliyetleri doğrultusunda, hiyerarşik yapıya dahil olarak gerçekleştirdiği eylemlerinin silahlı terör örgütüne üye olma suçu kapsamına girdiğini kaydetti.

İpek, sanık Şimşek'in "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan cezalandırılmasını, tutukluluk halinin devamını talep etti.

Bir süre ara verilen duruşmada, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Duruşma, 8 Mayıs'a ertelendi.

Şimşek, Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince hakkında yürütülen soruşturma kapsamında 16 Kasım 2018'de gözaltına alınmış, aynı gün çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştı.

Öte yandan Şimşek'in eşi eski İstihbarat Şube Müdürü İbrahim Şimşek de cesedi denizde bulunan gazeteci Haydar Meriç'in de arasında bulunduğu 70 kişinin usulsüz dinlenilmesi davasından 159 yıl 2 ay 25 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kaynak: