FETÖ'nün darbe girişimi tüm yurtta protesto ediliyor

Yurt genelinde vatandaşlar, FETÖ/PDY üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine tepki göstermek için ellerinde Türk bayraklarıyla meydanlara akın etti.
FETÖ'nün darbe girişimi tüm yurtta protesto ediliyor

Türkiye'nin 81 ilinde vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine tepki göstermek için ellerinde Türk bayraklarıyla meydanları doldurdu.

FETÖ/PDY mensubu askerlerin darbe girişiminin hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Milletime çağrı yapıyorum, meydanlara gelin, meydanlarda bunlara en güzel cevabı verelim. Bu darbe girişiminin başarılı olacağına inanmıyorum. Tarih boyunca darbecilerin hiçbiri başarılı olamamıştır." çağrısı üzerine meydanlara çıkan vatandaşlar, o günden bu yana her akşam alanlara adeta akın etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına uyan kadın erkek, genç yaşlı 7'den 70'e binlerce vatandaş, cuma gününden bu yana geceden sabaha meydanları terk etmeyerek, demokrasiye ve milli iradeye, tuttukları nöbet, attıkları sloganlar ve hazırladıkları pankartlarla sahip çıktıklarını gösterdi.

Boğaziçi köprüsüne yürüyüş

İstanbul'da, Kısıklı'da bulunan Millet Parkı'nda toplanan vatandaşlar ve STK'lar ellerindeki bayraklarla Boğaziçi Köprüsü'ne yürüdü.

Bitlis

Bitlis'teki vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbetini" sürdürüyor. 

Darbe girişimi sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine Bitlis'te AK Parti önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atarak, darbe girişimini lanetledi.

Erzurum

Erzurumlu çiftçiler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Erzurum'da demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlara destek vermek için traktörleriyle kent merkezinde dolaştı.

Demokrasi nöbetinin 7'nci gününde FETÖ'nün darbe girişimine tepkilerini sürdüren vatandaşlara bir destek de Erzurumlu çiftçilerden geldi.

Konya

Konya'da yaşayan Suriyeli sığınmacılar, Mevlana Meydanı'nda 7 gündür devam eden "demokrasi nöbeti"ne katılarak, halka gül dağıttı.

Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların "demokrasi nöbeti" devam ediyor. Konya'da yaşayan yaklaşık bin Suriyeli, bu akşam Mevlana Meydanı'na gelerek halka gül dağıttı. Ellerinde Türkiye ve Suriye bayrağı taşıyan Suriyeliler, meydanda bulunan halk ile beraber sloganlara eşlik etti.

Hatay

Hatay'da vatandaşlar Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etmek için meydanları doldurdu.

Antakya DSİ Parkı'nda bir araya gelen vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbetini" sürdürüyor. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'', ''Hainlere karşı omuz omuza'' şeklinde sloganlar attılar.

Kahramanmaraş

 Kahramanmaraş'ı işgale gelen Fransız askerlerini karşılamak için Ermenilerce davul çaldırılmak istenen davulcu Abdal Halil Ağa'nın torunları, şimdi de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı, kent meydanında davul çalarak tepkisini gösteriyor.

Kentin işgal döneminde "bayrak olayının yaşandığı Kahramanmaraş Kalesi önünde demokrasi nöbetinin tutulduğu alana, farklı siyasi partilerden vatandaşlara, alevi kanaat önderlerinden sivil toplum kuruluşlarına, sporculardan iş dünyasına, yazar ve akademisyenlerden bilim dünyasına kadar herkes elinde Türk bayrağıyla gelerek FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstermeye devam ediyor.

Eskişehir

Eskişehir Vilayet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu. Ellerindeki Türk bayraklarıyla FETÖ'nün darbe girişimini lanetleyen vatandaşlar olaylarda hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti.

"Demokrasi nöbeti"ne katılan vatandaşlara, Türk Kızılayı, ilçe belediyeleri, çeşitli kurum ve kuruşları tarafından içecek ve yiyecek ikram edildi. 

Kütahya

Kütahya'da, "demokrasi nöbeti" tutmak için kentin çeşitli noktalarından araçlarla ve yaya olarak binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla meydanlara yine akın etti.

Kentteki protesto gösterisi, Kütahya Evliya Çelebi Mehter Takımı'nın konseriyle devam ediyor.

Yalova

Yalova'da vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine "demokrasi nöbeti" tutmak için Cumhuriyet Meydanı'na toplandı. 

Darbe girişimin olduğu 15 Temmuz’dan bu yana meydanı boş bırakmayan vatandaşlar darbe girişimine tepki göstererek, ellerindeki Türk bayraklarıyla slogan attı. 

Çanakkale

Çanakkale İskele Meydanı'nda toplanan halk, darbe girişimine tepki göstererek, ellerindeki Türk bayraklarını salladı, slogan attı. 

Vatandaşlara Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Çanakkale Şubesi tarafından pilav, ayran ve tatlı ikramında bulunuldu. Daha sonra alana gelen yüzlerce kişi, şehitler için saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu.

Samsun

Samsun'da toplanan çok sayıda vatandaş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri darbe girişimine karşı ''demokrasi nöbeti''ni sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "meydanlara çıkın" çağrısına uyan her yaş grubundan çok sayıda kişi, cuma gününden bu yana geceden sabaha kadar Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla "demokrasi nöbeti" tutuyor. 

Adana

Adana'da, çok sayıda sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu "Adana Milli İradeye Saygı Platformu" tarafından düzenlenen "Demokrasi ve Milli İradeye Saygı Mitingi" devam ediyor. 

Mitingde, darbe girişimi esnasında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okundu. Mitingde, şehitler için dua edildi. Alanda, Türk Kızılayı, çeşitli belediyeler ve sivil toplum kuruluşları tarafından yemek, su, çay ve içinde limonata katılmış kardan yapılan karsambaç ikram edildi.

Mersin

Mersin'de çok sayıda vatandaş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi. 

Mersin'de akşam saatlerinden itibaren Cumhuriyet Alanı'na gelen vatandaşlar, FETÖ aleyhine slogan atıp, pankartlar açtı. 

Alan çevresindeki yollarda da çok sayıda vatandaş araçlarıyla konvoylar oluşturdu. Araçlarına astıkları Türk bayraklarıyla şehir turu atan vatandaşlar, darbecileri protesto etti.

Kastamonu

Kastamonu'da vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından darbe girişiminde şehit olanlar için dua etti.

Tokat

Tokat'ta vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbetini" sürdürüyor.

Darbe girişimi sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısı üzerine meydanlara çıkan Tokat'taki vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'da bir araya geldi. 

Van

Van'da 70 sivil toplum örgütünün temsilcileri ve vatandaşlar, dev Türk bayraklarıyla gerçetleştirdikleri yürüyüşle, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

Kurtuluş Parkı'ndaki "120 Vanlı Kahraman Çocuk Anıtı" önünde toplanan 70 sivil toplum kuruluşu temsilcisinin de aralarında bulunduğu binlerce kişi, 150 metre uzunluğunda dev bayrak açarak, "Recep Tayyip Erdoğan", "Darbeye karşı omuz omuza", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", ''Darbeye hayır" ve ''Vanlılar burada darbeciler nerede'' şeklindeki sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti.

Yozgat

Yozgat'ta, 150 derneğin yöneticileri ve üyeleri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri darbe girişimini düzenledikleri yürüyüşle protesto etti.

Kentteki 150 derneğin yöneticilerinden ve üyelerinden oluşan grup, FETÖ aleyhine sloganlar atarak Şehirler Arası Terminal'den Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Antalya

Antalya'da vatandaşların Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlattıkları "demokrasi nöbeti" devam ediyor. 

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarıyla darbe girişimine tepki gösterdi. 

Meydanı dolduran vatandaşlara konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan talimat almadan meydanları terk etmemeleri gerektiğini belirtti. 

Sivas

Vatandaşlar ellerinde pankartlar ve Türk bayraklarıyla akşam saatlerinde Sivas Valiliği önünde toplandı. Şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Sağanağa aldırış etmeyen vatandaşlar, FETÖ aleyhine sloganlar attı. Kuran'ı Kerim okunan programda vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu. 

Sivil toplum kuruluşları olarak darbe teşebbüsünün yapıldığı ilk geceden itibaren meydanları dolduranlara teşekkür eden Genç, "Darbelere karşı yılmayacağız, yorulmayacağız, meydanları terk etmeyeceğiz, vatanımızı hiçbir haine teslim etmeyeceğiz." diye konuştu. 

Kırıkkale

Kırıkkale'de, akşam saatlerinden itibaren çok sayıda kişi Cumhuriyet Meydanı'na akın etti. Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlara, yüzlerce araç da korna çalarak destek verdi. 

Kırıkkale Belediyesi mehteran takımı eşliğinde "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "Dik dur eğilme, Kırıkkale seninle" sloganı attı, FETÖ elebaşının idamını istedi.

Edirne

Edirne'de Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde kurulan platformda, müftülük korosu tasavvuf müziğinden örnekler sundu, darbe girişiminde şehit olan polisler ve vatandaşlar için Kur'an-ı Kerim okundu. 

Trakya Üniversitesi'nde eğitim gören yöresel kıyafetli Afganistan, Suriye, Yemen, Mısır, Cezayir Moritanya ve Makedonyalı öğrenciler de darbe girişimini protesto etti. 

Tekirdağ

Tekirdağ'da vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor. 

Valilik binası önünde toplanan ve "demokrasi nöbeti"ne devam eden vatandaşlar, ellerinde bayraklarla "darbeye hayır", "Recep Tayyip Erdoğan", "paralel hainler hesap verecek", "millete kalkan eller kırılsın" sloganları attı. 

Darbe girişiminde hayatını kaybeden ve yaralananlar için dua eden vatandaşlar, zaman zaman tekbir getirdi. 

Kırklareli 

Kırklareli'ndeki vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti"ne devam etti. 

Vilayet Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan grup, "Vur de vuralım, öl de ölelim", "Recep Tayyip Erdoğan", "Kırklareli burada, darbeciler nerede" şeklinde sloganlar attı. 

Kayseri

Kayseri'de, akşam saatlerinden itibaren Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan onbinlerce vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla "demokrasi nöbetini" sürdürdü. Nöbete küçük çocuklar da anne ve babalarının kucağında katıldı. 

Bazı vatandaşlar ise kurdukları çadırlarda yaklaşık bir haftadır nöbetlerini sürdürüyor. Araç sürücüleri ise Türk bayraklarıyla donattıkları otomobilleriyle kornalar çalarak demokrasi nöbetine destek verdi.

Kırşehir 

Kırşehir'de Cacabey Meydanı'na akın eden vatandaşlar, tekbirler ve salavatlar getirerek bekleyişini sürdürdü.

Kur'an-ı Kerim'den surelerin okunmasının ardından Kırşehir Belediyesi mehter takımı kahramanlık türkülerini seslendirdi. Çeşitli kurumlar meydanda çok sayıdaki kişiye ikramlarda bulundu.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, burada yaptığı konuşmada, OHAL'in vatandaşların günlük hayatını, ekonomiyi ve sosyal hayatı olumsuz etkilemeyeceğini ifade ederek, başta FETÖ olmak üzere terör örgütlerine yönelik çalışma yapılacağını dile getirdi.

Yozgat 

Yozgat’ta, akşam saatlerinden itibaren Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan onbinlerce vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla "demokrasi nöbetini" sürdürdü. 

Meydandaki buluşmaya Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar da katıldı. 

Bursa

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine kentin çeşitli noktalarından araçlarla ve yaya olarak AK Parti Bursa İl Başkanlığının da bulunduğu 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na akın eden binlerce kişi, ellerindeki Türk bayraklarıyla slogan atıp, tepkilerini dile getirdi. Bazı vatandaşlar da Türkçe ve yabancı dillerde dövizler taşıyarak, darbe girişimini protesto etti. 

 

Bursa'da darbe girişimi protestolarıBursa'da darbe girişimi protestoları

Meydanda kurulan platformda Kuran-ı Kerim okundu dua edildi, ardından Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın verdiği konsere vatandaşlar da eşlik etti. 

Balıkesir

Balıkesir'de Hükümet Konağı Meydanı'nda binlerce kişinin katıldığı "demokrasi nöbeti" saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Büyükşehir Belediyesi Bando Takımının konseriyle devam eden nöbette daha sonra Kuran-ı Kerim okundu. 

Bilecik

Bilecik'te vatandaşlar, darbe girişimine tepki göstermek amacıyla Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan attı. 

Muğla

Muğla'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor. 

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, sloganlar atıp tepkilerini dile getirdi.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, Kent Meydanı'ında "Demokrasi nöbeti" tutmaya devam ediyor.

Kent Meydan'ında toplanan vatandaşların arasında küçük çocuklarıyla gelen aileler ve yaşlılar darbe girişimine tepkisini sürdürüyor.

Nevşehir

Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmenleri, Nevşehir'e gelerek "demokrasi nöbeti"ne katıldı.

Nevşehir’de Türk Telekom binası önünde toplanan çok sayıda vatandaş, burada sloganlarla FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti. 

Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanda "demokrasi nöbeti" tutan kalabalık, Nevşehir Belediyesi mehteran takımının gösterisini izledi. 

Darbe girişimini protesto etmek isteyen kalabalık arasında Bayırbucak bölgesinden gelen Türkmenler de yer aldı.