FETÖ'nün "hijyen evi"nde yakalanan şüpheli İYİ Parti'li çıktı

Adana'da, FETÖ/PDY'nin "hijyen evi" olarak adlandırılan hücre evlerine düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 25 zanlıdan birinin İYİ Parti Çukurova İlçe Gençlik Kolları Başkanı olduğu belirlendi
FETÖ'nün "hijyen evi"nde yakalanan şüpheli İYİ Parti'li çıktı

ADANA (AA) - Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 25 şüphelinin arasında İYİ Parti Çukurova İlçe Gençlik Kolları Başkanının da bulunduğu öğrenildi.

FETÖ/PDY'nin yeniden yapılanmak için "hijyen evi" olarak adlandırılan hücre evleri kurduğu ve üniversitede eğitim gören öğrencileri kandırarak buralara yerleştirdiği bilgisi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında düzenlenen operasyona ilişkin detaylar ortaya çıktı.

Beyazevler Mahallesi'ndeki "hijyen evi"nde gözaltına alınan zanlılardan Sefa B'nin (24) İYİ Parti Çukurova Gençlik Kolları Başkanı olduğu öğrenildi.

Bir süredir teknik ve fiziki takibe alınan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Sefa B'nin "hijyen evi" sorumlusu olduğu iddia edildi.

Zanlının, daha önceki görevinin de askeri okullara gidecek öğrencilere ders vererek "abilik" yapmak ve bu okullara FETÖ üyesi öğrenciler yerleştirilmesini sağlamak olduğu ileri sürüldü.

İYİ Parti'nin kentteki bazı çalışmalarına katıldığına ilişkin görüntüleri de ortaya çıkan Sefa B'nin emniyetteki sorgusu sürüyor.

Öte yandan, operasyon kapsamında gözaltına alınan diğer 24 kişiden 13'ünün savcılık talimatıyla emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakıldığı, 11 şüphelinin ise işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün kent merkezindeki 7 hücre evine düzenlediği eş zamanlı operasyonda, aralarında örgüt "abisi" ile mühendislik ve tıp fakültelerinde eğitim gören öğrencilerin de yer aldığı 25 şüpheliyi gözaltına almıştı.

Kaynak: