FETÖ'nün iş dünyası yapılanması davası

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON'un başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ile Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 86 sanığın yargılandığı davanın onuncu duruşması tamamlandı- Duruşma, yarı
FETÖ'nün iş dünyası yapılanması davası

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON'un başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ile Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 86 sanığın yargılandığı davada bazı sanıkların ve avukatların tanık beyanlarına ilişkin ifadeleri ve tahliye talepleri alındı.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısında bulunan salonda yapılan onuncu duruşmada gizli tanıkların ifadelerinin alınmasının ardından söz verilen Cumhurbaşkanlığı ve Ticaret Bakanlığı avukatları tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesini ve eksik hususların giderilmesini talep etti.

Sanık avukatları da tanık beyanlarında bulunan aleyhe hususları kabul etmediklerini ifade ederek, müvekkillerinin tahliyesini istedi.

Tutuklu sanıklar Suat Barış, Mehmet Zenginer ve Çetin Tekdemir de FETÖ ile bir ilişkilerinin bulunmadığını iddia ederek tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, aralarında Kavurmacı ve Güllü'nün de bulunduğu 7 tutuklu sanığın ve bazı tutuksuz sanıkların taleplerine devam edilmek üzere duruşmayı yarına erteledi.

Kaynak: