Filistin'de hükümet 'ciddi finansal kriz' içerisinde
Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah, yeni kurulan hükumetin 'ciddi finansal kriz' içerisinde olduğunu söyledi.
Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah, yeni kurulan hükumetin "ciddi finansal kriz" içerisinde olduğunu söyledi.
Nablus kentinde incelemelerde bulunan Hamdallah, basına yaptığı açıklamada, Filistin hükumetinin memurların maaşlarını ödemek için elinden geleni yaptığını belirterek, "Hükumet yeni kuruldu. Önümüzde çözülmesi gereken birçok sorun var. Vatandaşlarımızı biraz sabırlı olmaya davet ediyorum" diye konuştu.
Hamdallah, yakın zamanda özellikle Gazze'deki memurların maaşlarını ödeyebilmek için gerekli yardımı bulmak amacıyla bazı Arap ülkelerine ziyaretlerde bulunacağını kaydetti.
Gazze'deki eski Filistin hükumeti memurları, maaşlarının yatırılmamasını protesto ederek ATM'lerin önünü kapatmış, Batı Şeria'daki eski hükumet çalışanlarının maaşlarını çekmesini engellemişti.
Batı Şeria ve Gazze'de 165 bin kişiye her ay 100 milyon dolar maaş ödediği belirtilen Filistin yönetiminin, bankalara 1 milyar dolardan fazla borcunun bulunduğu ifade ediliyor.
Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, maaş ödemeleri ve rutin işleyiş için gereken miktarın 120 milyon dolar olduğunu açıklamıştı.
Bakmadan Geçme
Konya'da polisin dikkati kaçakçılığı önledi! Valizinden silah fabrikası çıktı
Konya için yağış tahminleri güncellendi
Aktarların dilindeki şifa! Ölüm dışında her derde deva
Bugünkü Konya gündemi (27 Ocak 2026)
Hakkari'de zehir tacirlerine darbe: 348 kilogram uyuşturucu ele geçirildi
Konya’da bugün vefat edenlerin isimleri açıklandı (26 Ocak 2026)