Filistinli gazetecilere destek

gazzete.com.tr tarafından Gazze’de görev yapan Filistinli gazetecilerin görüşlerine yer verdiği Gazzete isimli bir çalışma hazırlandı.
Filistinli gazetecilere destek

İsrail soykırımına direnen gazetecilere ithaf olunur başlığıyla hazırlanan dijital gazetede, Türk gazetecilerin de yazılarına yer verildi. Ayrıca işgalci İsrail tarafından görevi başında şehit edilen gazetecilerin özgeçmişleri de kaleme alındı.

basin-ilan-kurumu-filistinli-gazetecilerin-sesi-oldu-002.png

İŞGALCİ İSRAİL GAZETECİLERİ ÖLDÜREREK GERÇEKLERİ SUSTURAMAZ!

Gazzete’nin giriş yazısında, “Dünyanın gözü önünde büyük bir soykırıma imza atan işgalciler, Filistin topraklarında yaşananların kayıt altına alınmasını istemediği için doğrudan gazetecileri hedef alıyor. Çünkü çok iyi biliyor ki, gazetecinin kaleminden dökülen bir haber, objektifinden yansıyan bir görüntü attığı tonlarca bombadan çok daha etkili! Filistinli gazeteciler ise, canları pahasına da olsa işgali, zulmü ve soykırımı tüm çıplaklığı ile aktarmayı sürdürüyor. Meslektaşlarımız İsrail’in katil bir devlet olduğunu tüm dünyaya göstermek istedikleri için katlediliyor. Bizler bu inançla mesleklerini icra eden ve işgalci İsrail tarafından öldürülen Filistinli gazetecilerin kısılan sesi olacak, zulmü ve soykırımı haykırmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

basin-ilan-kurumu-filistinli-gazetecilerin-sesi-oldu.png

İŞGALCİ İSRAİL 89 GAZETECİYİ ÖLDÜRDÜ

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında 18 Aralık 2023 itibarıyla 89 gazeteci öldürüldü. Çoğu görev başında, çalıştığı kurum hedef alınarak öldürülen medya mensupları bütün sansür çabalarına rağmen Gazze’nin çığlığı insanlığın vicdanında yankılansın diye kahramanca mücadele verdi. Onların yaptığı haberler sayesinde tüm dünyada vicdan sahibi milyonlar sokaklara döküldü, Filistin direnişi küresel intifadaya dönüştü. Şehit edilen gazetecilerden geriye ise fotoğrafları, son mesajları ve sevdiklerinin onlar için kurduğu cümleler kaldı.

basin-ilan-kurumu-filistinli-gazetecilerin-sesi-oldu-001.png

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :