Firmalara kesintisiz çözüm Quantum Yazılım

Firmaların üretim planlama, muhasebe, satış ve insan kaynakları gibi tüm birimlerini uçtan uca profesyonel ve kolay bir şekilde yönetmesini sağlayan Quantum Yazılım, Konya'da Gümüşler Group güvencesiyle hizmet veriyor.
Firmalara kesintisiz çözüm Quantum Yazılım

Firmaların üretim planlama, muhasebe, satış ve insan kaynakları gibi tüm birimlerini uçtan uca profesyonel ve kolay bir şekilde yönetmesini sağlayan Quantum Yazılım, Konya'da Gümüşler Group güvencesiyle hizmet veriyor. Türkiye'de yeni nesil yazılıma dair tüm olanakları sundukları Quantum Yazılım hakkında bilgi veren Konya Ankara ve Aksaray Bölge Distribütörü Nihat Gümüş, "Mobil uygulamamız, işletmelerin kesintisiz çözüm bulacağı, tüm mali verilerine sıkıntısız şekilde ulaşabileceği ve 7/24 teknik destek alabileceği bir sisteme sahip" ifadelerini kullandı.

nihat-gumus-quantum-yazilim-2.png

Kendinizi tanıtır mısınız?

1991 Konya doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Konya'da devam ettirdim. Akabinde Selçuk  Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun oldum. İlköğretim yıllarından sonra bilişim sektörüne artan merakımdan dolayı liseyi ciddi anlamda zor bitirdim. Okuldaki teknolojik aletlerle alakam sebebiyle tamamen oraya odaklandım ve o alana odaklandıktan sonra iş hayatına girişim bir ecza deposunda muhasebe departmanıyla başladı. 2005 yılında yazılıma olan merakım giderek arttı. İstenilince yapılamayacak bir şey olmadığını o zamanlar kavramıştım. O dönemlerde teknolojiye ayak uydurmak daha kolaydı. Önemli olan ilgi ve alakanın o noktaya odaklanmasıydı. O yıllarda yazılım sektörüne merakım arttığı için çalıştığım firmanın muhasebe uygulamalarıyla  bunu pekiştirmeye çalıştım. 14-15 yaşlarındayken muhasebe uygulamasını kullanmaya başladım. OEM cihazları, kabin vb. bunların kurulumlarını yapıyordum. O zamanlardan gelen bir özelliğim var. Bir iş noktasında soru sorulduğunda asla bilmiyorum demiyorum. Araştırıp, zaman alsa da bir şekilde çözüme kavuşturmaya çalışıyorum. Devamında, iş hayatındaki paranın tatlılığı, bir de isteyince yapabileceğimin kanaatini getirdiğimden dolayı tamamen iş hayatına odaklandım. Okul süreciyle iş hayatını beraberinde götürdüm.

Profesyonel olarak iş tecrübelerinizi anlatır mısınız?

1995 yılında gıda üzerine kurulan aile şirketimiz vardı. Orada ticaret hayatına giriş yaparken, bir yandan da bilişim sektöründe faaliyet gösteriyordum. 2001 yılında yaşanan krizden dolayı çark dönmeyince o firmımız faaliyetini durdurdu. 2004 yılında firma, şahıs firması olarak devam etti. Gıda sektöründe yaşanan rekabetten ve bilişim çağının hızlı gelişmesinden dolayı şahıs firması olarak hem internet üzerinden hem de sahadaki arkadaşlarımızla bu sektörden devam ettik. İlk olarak güvenlik kamerası sektörüne girdik. O zamanlarda güvenlik kamerası merakı insanlarda bu zamanki kadar yoktu. Belli kalıp algılar vardı. Bununla bilrikte bu süreç 2009 yılına kadar geldi. 2009'da Mikro Yazılım ile tanıştık. Buna başladığımızda firmalar kasa defterini elle yazıyor, exelde tutuyordu. Bu kalıbı uygulamaya geçirmek ciddien zor oldu. O zamanlarda biz sadece aracı kişiydik, doğrudan bayi değildik. Mikro sürecimiz 2 yıl sürdükten sonra tekrar güvenlik sektörüne geçiş yaptık. 2014'te hem güvenlik hem de yazılım işini aynı anda yapar olduk. Firmamız 2014'ten 2019 yılına kadar şahıs firması olarak devam etti. 2019'da da şirketleşerek hem güvenlik hem de yazılım ağımızı geliştirdik. İnternet ortamında sanal satış ve güvenlik üzerine 3 ayrı ekibimizle sahada çalışmalarımız devam etti.

ek-foto.png

Quantum Yazılım ile tanışma sürecinizden bahseder misiniz?

2020 yılının ikinci yarısında Quantum Yazılım ile tanışma fırsatına eriştik. Quantum'la tanıştıktan sonra Mikro Yazılım ile yok ayrımına gittik. Çünkü Mikro, yalnızca üst segmentteki ticari faaliyetlerini sürdüren firmalara hitap ediyordu. Quantum Yazılım ise daha kapsayıcı olduğu için bu şekilde yola devam ettik. Özellikle toptan statüsütünde çalışan firmalar için tüm sorunlarına yanıt verebilecek, işlerini hızla çözebilecek bir uygulama olduğu için tercih ettik.

Quantum Yazılım hakkında detaylı bilgi verir misiniz?

Quantum Yazılım, ilk olarak Durmaz Soft markası adı altında Antalya'da kurulmuş bir firmadır. Daha sonra 2001 yılında yaşanan krizle birlikte sektör düşme noktasına geldiğinde Quantum ismiyle yeni bir marka kurarak piyasaya açılmıştır. Başlangıçta 2 kişi hizmet verirken şu anda bünyesinde yaklaşık 25 kişilik kodlama yazılım, araştırma ve geliştirme ekibiyle hizmet vermektedir. Kilit noktasında bu kadar kişi bulunurken, teknik birimiyle birlikte çok daha geniş bir kadrosu vardır. Firma Antalya'da kurulmuştur. İlk hitap ettiği sektör gıda oldu. Toptancı sektörüne giriş yaparak her aldığı müşterisini referans edinerek giderek büyüdü. Şu anda bünyesinde 600 müşteri portföyüne ulaştı. İlk zamanlarda sadece kasa, satış, çek, senet hizmeti veriyordu.  2-3 yıl içinde ivme kazanarak gelen muhasebeyi kendi bünyesinde barındırmayı başardı. Ardından modüllerine üretim sekmesini de ekleyerek üretim yapan firmalara, imalatın başlangıcından sonucuna kadar program üzerinden takip edebilme imkanını getirmiş oldular.

Antalya dışında da hizmet verdiği süreci anlatır mısınız?

Üretim modülü açıldıkça müşteri portföyü de arttı. Arttıkça da ihracat ve italat modüllerinin talebi oluştu. 2007-2008 yılları arasında italat, ihracat modülünü açtıktan sonra firma sadece Antalya'da kalmayıp, Konya, Afyon, Aksaray, Karaman ve Ankara bölgelerine girmiş bulundu. Son bir yıl içinde bayi dağıtma girişiminde bulundu. İsanbul gibi rekabetin güçlü olduğu bölgede, büyük bir yazılım şirketine resmi olarak bayiliğini vermiş oldu. Önemli olan, rekabetin büyük olduğu yerde kendi markanızı duyulur hale getirmektir.

nihat-gumus-quantum-yazilim-1.png

Firmanın kısa sürede büyümesindeki etkenler nelerdir?

Bu programla alakalı pazarlama ekibi, uygulamayı karşı tarafa güzel bir şekilde lanse ettiği için işletmeler çok rahat şekilde tercih etti. Güçlü ekibi, Quantum'un bünyesinde neler barındırdığını, işletmenin ihtiyacına nasıl cevap vereceğini iyi bir şekilde bilerek firmaya doğru bilgiyi aktardığı için tercih sebebi oldu. Program son 2 yılda referanslarıyla hızlı bir ivme kat ederek buralara gelmiş bir firmadır. Aslında pazarlama noktası yoktu. Sadece referansla bu noktaya geldi. Son zamanlarda pazarlama ekibi oluştu. Bunun sebebi ise bayilik verdiği için oluşturuldu.

Uygulamanın temel işlevi nedir?

Uygulama, özellikle yazılım sektöründe küçük, orta ve büyük işletmelerin kendi bünyesinde işletmelerini ileriye taşıyabilmelerine olanak sağlıyor. Özellikle toptancı sektörüne, ardından da perakende sekötüne başından sonuna kadar hizmet vermektedir. Firmanın baştan sona mali verisine ulaşabileceği bir uygulama barındırıyor. Quantum yazılımı özetlemek gerekirse işletmeyi geleceğe taşıyacak bir yazılım uygulamasıdır.  Kesintisiz çözüm sağlayacak, işletmenin tüm mali verilerine sıkıntısız şekilde ulaşabileceği, 7/24 teknik destek alabileceği bir uygulamadır.

Sektördeki diğer firmalardan ayırt edici özellikleri nelerdir?

Şu anda Konya'da Quantum benzeri hizmet veren uygulamalar, güncelleme ücreti, teknik servis ücreti vs. adı altında müşterilerinden sürekli ekstra ücretler istedikleri için mağduriyetler, şikayetler artmıştır. Quantum Yazılım'ın bu sektörde geçmişi 20 yıla dayanan firmalardan en ayırt edici özelliği; programla entegreli bir şekilde çalışıp, fakat bağımsız şekilde sahada da çalışan aktif mobil uygulamasıdır. Bu uygulama sayesinde firmalar, pazarlamacısına bağlı kalmadan ya da pazarlamacısı firmaya bağlı kalmadan sahada her şeyi yapabiliyor. Şu anda böyle yerli bir uygulama başka yok. Bu program entegre bir şekilde çalışıyor. Ortalama bilgi akış hızı, 5 saniye ile 10 saniye arasında değişiyor. Bu kadar kısa süre içinde son bilgileri alıp verebiliyor.

ek-foto2.png

Quantum Yazılım'ın verdiği hizmetleri anlatır mısınız?

Özellikle toptancı sektörünün büyük bir ihtiyacını karşılıyor. Pazarlamacı sahaya indiği zaman müşterinin bakiyesi, risk limitini, çek, senet limitini aynı anda, anlık olarak görebiliyor. Müşterisine sahadayken cari ekstre verebiliyor. PDF ya da varsa portatif bir yazıcıya çıktı yollayabiliyor. Tahsilat girişlerini yapabiliyor. Siparişlerini girebiliyor, teklif verebiliyor. Bunlarla birlikte müşteriye e fatura, e arşivini PDF'sini cep telefonu veya tabletten kullandığı uygulama üzerinden anlık olarak verebiliyor. Müşteri ziyaretiyle alakalı açıklamaları oraya düşebiliyor. İşletmeyi zarara uğratmamak adına her portföydeki cari için risk limiti tanımlanarak, pazarlamacının sahada onaya gerek kalmaksızın limit dahilinde satışını yapabiliyor, ya da yönetici onayına sunabiliyor. Yani telefon trafiğini en aza indirmiş oluyor. Aynı zamanda sahada teklif verirken ürün görselini net bir şekilde görebiliyor. Pazarlamacının hatasını en aza indirmiş oluyor. Quantum Yazılım'ı diğer yazılımlardan ayıran en önemli özellik bunlardır. Şu anda Konya'da büyük firmalar kullanabiliyor. Şehrimizde aktif kullanan 290 müşerisi var. Tabi ki bu referasla büyüyor.

İşletmeler Quantum Yazılımı neden tercih etmelidir?

Quantum Yazılım işletmenin mevcuttaki işini ileri taşımakla birlikte, kendi bünyesindeki sahada yer alan ekibinin şu andaki teknolojik altyapısının tamamiyle hızlı ve kolay hale getirmiş ve de tam anlamıyla işletmenin iş yükünü sıfıra indirmiş oluyor. İşletmede sipariş alırken hala elle sipariş alma ya da mail fax şeklinde alma mevcut. Fakat Quantum sayesinde pazarlamacı orada siparişini anlık olarak giriyor. Sevkiyat hızlı şekilde gerçekleşiyor. İşletme bünyesinde siparişleri girmek ya da sevkiyatları takip etmek için tekrar bir elaman yüküne girmemiş oluyor. Firma böylelikle personel konusunda da tasarruf sağlamış oluyor. Gerçek anlamda işletmeci olan, firmasını işleten bir kişinin, mantıksal olarak hareket ettiğinde bu uygulama onun için birebirdir. Eleman, zaman, derli topluluk ve potansiyel yönünden artıları çoktur. Kurumsal kimlik yapısı taşıyan işletmeler için büyük bir atılım diyebiliriz. Uygulamaya bağlantılı olarak mobil satış sistemimizin şu anda aktif olarak kullanılmasını temel fark olarak söyleyebiliriz.

quantum-yazilim-1.png

Sistem nasıl yürümektedir?

Kodlama yapısıyla tüm işlemler kısa sürede gerçekleşiyor. Sistem, muhasebeye bağlı olmadan firmanın server'ına bağlı olarak çalışıyor. Ana kullanıcı tarafından verilmiş olan dataları IP üzerinden çekmesine olanak sağlıyor. IP ile çekebilmesi için de kodlama gerekiyor. Tüm testlerimi yapmış ve kontrollerimiz sonucunda da hiçbir noksanlığın olmadığını sistemin dört dörtlük çalıştığını görmüş olduk. Yani dışarıdaki arkadaş, telefonundan ya da tabletinden, internetin olduğu her yerden anlık olarak veri akışını sağlayabiliyor.

Bu sektörede firmaların şikayet ettiği ve Quantum'un buna ürettiği bulduğu noktalar nelerdir?

Emsallerimizdeki diğer firmalarla alakalı işletmelerden gelen birçok şikayet üzerine Quantum'da bazı farklılar yaptık. Firmaların şu andaki şikayetlerin en önemlisi; yazılım sağlandıktan sonra birinci yılında versiyon güncelleme ya da revizyon etme adı altında ekstra ücret talep edilmesi yönünde oldu. Veya program bakımından sıkıntı çıktığı zaman karşılarında muhatap bulamadıkları noktasında şikayetler vardı. Muhatap bulsalar bile iletişime geçtiklerinde teknik servis ücreti adı altında fatura kesilerek ücret talep edildiği noktasında şikayetler geldi. Ziyaret ettiğimiz firmalarda da bu şikayetleri sıkça gördük. Bunlardan yola çıkarak Quantum Yazılık olarak sektörde birçok farklılığa gittik.

quantum-yazilim-2.png

Bu konudaki temel farklılıklarınız nelerdir?

Müşterilerimiz başka programdan bizim programımıza geçtiklerinde e fatura ve e arşiv entegrasyon işlem ücreti almıyoruz. Başlangıçta firmanın iş hacmine göre firmanın kullanımına göre kontörünü belirliyoruz. Firmanın faaliyetine göre başlangıçta belli oranda firmaya bunu veriyoruz. Bu ilk ayıran etkendir. İkinci faktör, program alındıktan sonra başka firmalar tarafından her ay alınan revizyon, değişim ücreti bizde yoktur, tamamen ücretsiz şekilde tamamlanıyor. Yıl boyunca da teknik servis destek ücretini tamamen ücretsiz şekilde sağlıyoruz. Ayrıca 7/24 bu hizmeti sunuyoruz. Çünkü geceleri çalışan işletmeler de mevcut. Gece de destek veriliyor. Bu gerek merkez, gerekse bayi kanalından her türlü desteği alabiliyorlar. Üçüncü farklılık da şu; bazı firmalarda yıl dolduğu zaman sistemin direkt kendini kitlediğini, lisans yenileme ücreti ödemetmek istediklerini söylüyorlar. Bizim programımız, bir yılı doldurduğunda, işletme eğer yeniliğe açık değilim ya da bu yeterli düzeyde diyorsa, yenilemek istemiyorsa mevcut sistemine aynı şekilde devam ediyor. Uzaktan desteğini de yine alabiliyor. Müşterinin bir sıkıntısı olduğunda zaten zamanında destek verdiğimiz için müşteri de sık sık destek talebinde bulunmuyor. Müşterisinin  yalnızca o anki sıkıntısnı değil, onunla ilgili bağlantılı sıkıntılarını da çözerseniz sorun kalmaz. Bizler Quantum Yazılım olarak müşterilerimize birinci yılın sonunda yenilenmek istiyorlarsa, lisans ücretinin yüzde 10'unu aşmamak kaydıyla belli ücretlendirmeye bunu sağlayabiliyoruz.

İş yükünü hafifletme noktasında Quantum için başka neler söylersiniz?

Firmalar mutabakat ve BA-BS'yi fax ya da mail yoluyla yapıyordu. Şu anda yine geçişler başladı. Bizde de online mutabakat ve online BA-BS'ye geçildi. Sistem üzerinde rapor oluşturuluyor. Mail üzerinden tanımlı hesaba aynı anda karşı tarafa online olarak gidiyor. Müşteri karşı tarafta online olarak hem ekstresini hem de mutabakat mektubunu görüyor. Ayrıca online olarak cevabını veriyor. Mutabakat sistemin kendi içine düşüyor. Carı kartını direkt ekine koyarak işlemi sonlandırmış oluyorsunuz. Yani iş yükünü hafifletmiş oluyor. E-faturada bazı firmalar fatura geldiği zaman program içine almıyor. Quantumda e-fatura direkt programın kendi içerisine geliyor. Sürekli sürkülasyondan dolayı eşleştirme yapmak istediğinizde tekrar aynı kalemdeki ürün geldiğinde eşleştirmeye ihtiyaç kalmadan hızlı şekilde sistem içine alma olanağı veriyor.

Bakım zamanlarında sistemde kesilme olmadan faaliyetler devam ediyor mu?

Firmamız bünyesinde sanal sunucu kiralama hizmeti de veriyoruz. İşletmenin eğer server'ı yoksa, maliyete girmek istemiyorsa, sözleşme yaparak bilgileri gizli kalma kaydıyla sanal sunucu hizmeti sağlıyoruz. Bütün veriler otomatik olarak yedekleniyor. Biz de revizyona giriyoruz. Bu zamanlarda biz de yedekleme yapıyoruz. Bir sistem üzerinde datada ya da veri akışında herhangi bir bakıma ihtiyaç duyulursa yazılım firmamızda yer alan diğer sunucumuz devreye giriyor. Yani hiçbir müşterimiz mağdur olmadan, hiçbir aksaklık olmadan bakımlarımız da yapılmış oluyor. Sunucularımızın bulunduğu bölüme, sadece şirket yöneticilerimiz girebiliyor. Sunucuyla ilgili yapılan her işlem de raporlanıyor. Güvenlik zaafiyeti vermemek adına tüm işlemler arşivleniyor.

Gelecekle alakalı planlamalarınız ve beklentileriniz nedir?

Bizler Konya bayisi olarak, merkeze bağlı kalmadan müşteriye teknik altyapıyı sağlama çabası içindeyiz. Yani hangi müşteriden mesul isek teknik altyapıyı, problem çözümünü yerinde sağlayacağız. 2021'de hedefimiz, mutlu müşterilerdir. Şu anda ciddi şikayetler duyuyoruz. Özellikle birçok firma, pandemi sürecinden önce ciddi yatırımlar yapmış fakat bu süreçle birlikte bunların karşılığını alamamış. Bizler bu sisetemimiz sayesinde onların işlerini kolaylaştırarak ve hem maddi hem de zaman tasarrufu sağlayarak mutlu müşteriler edinirsek  hedefimize ulaşmış oluruz.

quantum-yedekleme-cozumleri.png

Son olrak ekmelek istedikleriniz nelerdir?

işverenlerimiz eğer işletmesini ileri taşımak istiyorsa arayış içine girmesinler. Fiyat teklifi alarak bunu çözmek yerine referasla yazılım uygulaması kullanmalarını tavsiye ediyoruz. İşletmelerini gerçek anlamda ileri taşımak isteyenlere fiyat odaklı değil de referans odaklı çalışmalarını tavsiye ediyoruz. Ayrıca, bölge distribütörlüğü olarak markamızı güçlendirmek ve sahada etkin faaliyet sürdürmek adına 2021 yılı başında Yasin Bozkurt Bey ile ortak olduk. Kendisi de bu alanda geçmişten gelen tecrübesiyle bize önemli katkılar sağlayacaktır. Kendisiyle sırt sırta vererek daha da güçlenerek, daha hızlı şekilde ivme kazanacağımızı düşünüyoruz.

RÖPORTAJ: HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU