Fırtına Denizlispor'a takıldı

Şampiyonluk hedefi olan Trabzonspor, Süper Lig'in 32. haftasında deplasmanda ligde kalma mücadelesi veren Yukatel Denizlispor'a 2-1 mağlup oldu.
Fırtına Denizlispor'a takıldı

Denizli Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmanın 14. dakikasında bordo mavililer Ekuban ile 1-0 öne geçti. Ev sahibi takım 46. dakikada Sacko'nun attığı golle skoru eşitledi: 1-1. 

Denizlispor'a galibiyeti getiren gol 84'te Estupinan'dan geldi. 

Şampiyonluk yarışında Trabzonspor, Başakşehir'in de puan kaybettiği haftada büyük bir fırsatı kaçırdı. 

Trabzonspor 62 puanda kaldı. Ligde kalma mücadelesi veren Denizlispor ise puanını 35'e yükselterek bitime iki hafta kala rahat bir nefes aldı. 

Mücadelede ilginç anlar da yaşandı. Trabzonspor İki defa direğe takıldı. Önce skor 1-1 iken Sörloth yakın mesafeden direği geçemedi. Maç 2-1 devam ederken de Da Costa'nın uzaktan şutu direğe vurdu. 

İlk yarının önemli anları: 

Karşılaşmanın 8. dakikasında Recep Niyaz'ın pasıyla topla buluşan Aissati'nin uzak mesafeden kaleye gönderdiği sert şutta kaleci Uğurcan'ın müdahalesiyle meşin yuvarlak kornere gitti.

14. dakikada Trabzonspor öne geçti. Hızlı gelişen Trabzonspor atağında Abdülkadir Ömür'ün pasıyla ceza sahasına girerken topla buluşan Ekuban, bir süre ilerledikten sonra kalecinin üzerinden vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1.

29. dakikada Sacko'nun sağ kanattan yaptığı ortada ceza sahası içinde çapraz pozisyonda topla buluşan Rodallega'nın şutunda meşin yuvarlak kaleci Uğurcan'da kaldı.

34. dakikada Abdülkadir Ömür'ün ceza alanı dışından kaleye attığı şutta kaleci Hüseyin topu uzaklaştırdı.

Müsabakanın ilk yarısını Trabzonspor 1-0 önde bitirdi.